26 Mart 2018 Pazartesi

Günümüz Çocuk Edebiyatı Yazarları ve Eserleri Üzerine Bir İnceleme








Günümüz Çocuk Edebiyatı Yazarları ve Eserleri Üzerine Bir
İnceleme
 Suat UNGAN1 
  Elif DEMİR2

Özet

Anahtar Kelimeler
Teknoloji alanındaki gelişmelerle birlikte küreselleşen dünyada bireyler arası iletişimin daha da kolaylaştığı günümüzde her alanda olduğu gibi edebiyat alanında da gelişmeler her geçen gün artmaktadır. Özellikle Cumhuriyet’in ilanından sonra bireyselleşmenin ve buna paralel çekirdek ailelerin sayısının artışı sonucunda aileler artık çocuklarına gereken değeri vermeye başlamışlardır. Bu önem edebiyata da yansımış ve artık çocuklar için çocuklara özel bir edebiyat doğmuştur. Bu çalışmada, bu gelişmeler sonucunda doğan çocuk edebiyatının giderek artan önemi ve çocuk edebiyatı araştırmacılarının bu alandaki çalışmalara ulaşmada yaşadığı zorluklar sebebiyle  “Günümüzde  yaşayan çocuk edebiyatı yazarları kimlerdir ve eserleri nelerdir?” sorusuna cevap aramak amaçlanmıştır. Araştırma, genel tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın sonucunda yaşayan 132 günümüz çocuk
  edebiyatı yazarı ve bu yazarların eserlerine ulaşılmıştır.                                                                                                      
Edebiyat
Çocuk Edebiyatı
Çocuk Edebiyatı Yazarları
Çocuk Edebiyatı Eserleri
A Review on Authors and Works of Contemporary Children's
                                                                                                       Literature
Abstract
Keywords
The family, language skills to come before, has a very important role in children's education. Every country is among the primary social and educational goals: Listening, speaking skills and literacy culture to gain with them, ensure that they are successful and happy in their community, to carry the experience and values of the past to the future by establishing links between generations. If you have a child in
Turkish Language Education
Early Childhood
Language Skills
Family

1 Prof. Dr. Karadeniz Teknik Üniversitesi, e- posta: ungan@ktu.edu.tr
2 Arş. Gör. Karadeniz Teknik Üniversitesi, e- posta: demirelif666@gmail.com



a good family environment and receive the necessary training firstly language skills as a rich social and cultural environment that children grow both psychosocial would have received a good education from a humanitarian and moral care. Otherwise it is difficult to make up for it. In this regard, family has an extremely important role the children will be a good and responsible man, it has to be successful and happy in addition to as a nation has an extremely
  important role in the world to be there forever.                                       


GİRİŞ
Teknoloji alanındaki gelişmelerle birlikte küreselleşen dünyada bireyler arası  iletişimin daha da kolaylaştığı günümüzde her alanda olduğu gibi edebiyat alanında da gelişmeler her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde özellikle Cumhuriyet’in ilanından sonra bireyselleşmenin ve buna paralel çekirdek ailelerin sayısındaki artış sonucunda artık aileler çocuklarına gereken değeri vermeye başlamışlardır. Bu önem edebiyata da yansımış ve çocuklar için çocuklara özel bir edebiyat doğmuş ve gelişmiştir.
Çocuk edebiyatı terimi 20. yüzyılın ilk yarısında ortaya çıkmış ve o yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. Çocuk edebiyatının tanımını yapabilmek için öncelikle bu kelime grubunu meydana getiren çocuk ve edebiyat kavramlarının ne anlama geldiğini bilmemiz gerekmektedir. Türkçe Sözlük’te çocuk, bebeklik çağı ile erginlik çağı arasındaki gelişme döneminde bulunan insan; edebiyat ise, olay, düşünce, duygu ve imajların dil aracılığı ile biçimlendirilmesi sanatı olarak tanımlanmaktadır. Tamlamayı oluşturan sözcüklerden de anlaşılacağı üzere, çocuk edebiyatı deyimiyle, 2-14 yaşları arasındaki kimselerin ihtiyacını karşılayan bir edebiyat alanı anlatılmak istenmektedir (Akbaş, 2009, s. 2)
Demirel, Çeçen vd. (2010) çocuk edebiyatını; çocuğun gelişim özelliklerini dikkate alan, onların hayal dünyalarına hitap eden, onların anlama, kavrama ve yorumlama yeteneklerine katkıda bulunan, onları eğlendiren yazılı ve sözlü  eserlerin  bütünüdür  şeklinde tanımlamıştır. Çocuk edebiyatı, temel kaynağı çocuk ve çocukluk olan; çocuğun algı, ilgi, dikkat, duygu, düşünce ve hayal dünyasına uygun; çocuk bakışını ve çocuk gerçekliğini yansıtan; ölçüde, dilde, düşüncede ve tiplerde çocuğa göre içeriği yalın biçimde ve içtenlikle gerçekleştiren; çocuğa okuma alışkanlığı kazandırması yanında edebiyat, sanat ve estetik yönden gelişmesine katkı sağlayan, çocuğu duyarlı biçimde yetişkinliğe hazırlayan bir geçiş dönemi edebiyatıdır (Şirin, 2007, s.16).
Edebiyat, çocuğun zevk ve güzellik duygusunu geliştirir. Onu oyalama, eğlendirme ve eğitme işlevi görür. Duygu ve düşünce dünyasını dilsel ve görsel iletilerle zenginleştirir (Sever, 2003, s.9). Hayatı, insanı ve çevreyi tanıma imkânı sağlar. Çocuk, kendisi için yazılmış edebiyat eserinde, yaşadığı ortamın benzerini bulur. Yazılanlarla yaşananlar arasında ilişki kurar, karşılaştırmalar yapar (Şimşek, 2014, s.15). İyi bir çocuk edebiyatının yalnızca eğitici ve öğretici olması, ahlaki değer yargılarını içermesi yeterli değildir; aynı zamanda onun edebi değer taşımasına, estetik zevk ve düşünce içerisinde kaleme alınmasına ihtiyaç vardır (Yalçın ve Aytaş, 2008, s.16-17).
Çocuk edebiyatının en önemli fonksiyonlarından biri de çocuklara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmaktır. Bu kazanım sürecinin çok küçük yaşlarda hatta anne karnındaki son aylarında aldığı uyarımlarla başladığı bugün artık bilinen bir gerçektir (Yılar, 2015, s.38).



Çocuk edebiyatı kavramı ise bu noktada devreye girmekte; çocukların ilgilerine, bilgi düzeylerine yönelik edebiyat ürünleri çocuğa kendi kısıtlı çevresinde daha fazlasını kazanmasına olanak sağlamaktadır (Demircan, 2008, s.166).
Çocuk edebiyatı ana dili eğitiminde, çocukların zihin güçlerini geliştirerek; yapıcı, yaratıcı bireyler olmalarını sağlamalıdır (Güleryüz, 2006, s.34). Çünkü çocuklar okumaya başladıktan ve bu konuda ilerlemeler gösterdikten sonra sürekli olarak edebi eserlerden yararlanma ihtiyacı duyarlar (Oğuzkan, 2001, s.5). Bu noktada kullanılacak yazınsal/edebi metinler çocuğu biçimlendiren, onu nesne olarak görmeyen, adam yerine koyan ve yaşadıklarını, kaygılarını anlatan, kendini anlatabilmesine köprü oluşturabilecek nitelikte olmalıdır (Neydim, 2003, s.94). Çocuğa verilecek metinlerdeki dilin, ana dilin zenginliklerini, imkânlarını yansıtacak yeterlilikte olması gerekir (Sağır, 2002, s.15).
Çocuk kitapları, çocukların olay, olgu ve durumların sanatçı bakış açısıyla yorumlanmasına tanık oldukları görsel ve yazılı araçlardır. Kitaplar okul öncesi dönemden başlayarak çocukları renk, çizgi ve sözcüklerin estetik diliyle tanıştıran, onlara anadilinin güzelliğini duyumsatan ilk araçlardır. Çocuklara dil bilinci ve duyarlılığı edindirerek edebiyat dünyasının kapısını aralama, okuma istek ve alışkanlığı kazandırma gibi temel işlevleri de göz önüne alındığında, çocuk kitaplarının çocuğun eğitim yaşamında önemli bir değişken olduğu gerçeği ortaya çıkar (Sever, 2003, s. 13).
Çocuklar için hazırlanmış yapıtlar, çocukların keyifli ve yararlı zaman geçirmelerini sağlama gibi özellikleri dışında (Akın, 1998); dilsel, bilişsel, toplumsal ve kişilik gelişimleri açısından da önem taşımaktadır (Kuzu, 2002, s. 95). Kitap aracılığıyla çocuklar, dünya hakkındaki bilgilerini geliştirdikleri gibi kendilerine ait duyarlılıklarını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve iletişim becerilerini de geliştirirler. Günlük olaylar hakkında deneyim kazanırlar. Sosyal davranış örneklerini öğrenerek toplum içinde uygun davranışlar  sergilerler. Ayrıca yine kitaplar aracılığıyla anadilini doğru ve gelişmiş bir yapıda kullanma fırsatı bulurlar (Yalçın ve Aytaş, 2003, s. 43). Nesneleri tanır, sembolleri ayırt eder, olayları tahmin eder, kavram gelişimi gibi zihinsel beceriler yönünden de desteklenirler (Jalongo, 1993). Bu araçlardan faydalanmanın yolu ise kitap okumaktır (Demircan, 2006, s. 13).
Çocuk edebiyatı ürünleri bu noktada önem kazanmakta ve çocuklar için oluşturulan edebiyata gereksinim ve bu alanda ortaya konulan eserlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu çalışmada, günümüzde çocuk edebiyatı alanında ürünler vermeye devam eden çocuk edebiyatı yazarları ve bu yazarların eserleri bir arada verilmiştir.
Gelişen teknolojinin yetişkinleri olduğu kadar çocukları da kitaptan uzaklaştırdığı yorumları sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle dil edinimi sürecinde çocuklar için oluşturulan ve okutulan metinlerin temel dil becerilerinin kazanılmasında önemli olduğu bilinmektedir (Aytaş, 2003; Temizyürek, 2003). Erken yaşlarda oluşturulacak okuma alışkanlığı nitelikli çocuk edebiyatı ürünleri ile mümkün olacaktır. Sever (2003) estetik niteliklerden ödün verilmeden oluşturulan bir çocuk edebiyatının temel işlevinin çocuklarda okuma sevgisi ve alışkanlığı oluşturmak olduğunu belirtir. Ancak bu yolla çocuklar nitelikli metinlere yönelecek ve bir okuma kültürü oluşturulabilecektir.
YÖNTEM
Bu araştırma, genel tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Tarama modelleri, geçmişte ya da halen var olan bir durumu var olduğu şekliyle betimlemeyi amaçlayan araştırma yaklaşımıdır. Araştırmaya konu olan olay, birey ya da nesne kendi koşulları içinde



ve olduğu gibi tanımlanmaya çalışılır. Onları herhangi bir şekilde değiştirme, etkileme çabası gösterilmez. Bilinmek istenen şey vardır ve oradadır. Önemli olan onu uygun bir biçimde gözlemleyip belirleyebilmektir. Tarama modellerinin en önemli yanı var olanı değiştirmeye kalkmadan gözleyebilmektir (Karasar, 1999, s.77). Araştırma çerçevesinde günümüzde yaşayan ve çocuk edebiyatı alanında kitapları yayımlanmış yazarlar araştırılmış ve bulunan 132 çocuk edebiyatı yazarı ve kitapları çalışmaya dâhil edilmiştir. Çalışmada künye bilgileri: “Yazarın İsmi/ Doğum Tarihi/ Eserleri” şeklinde düzenlenmiştir. Kişilerin doğum tarihlerinde kesinlik yok ise belirsizliğin olduğu yere (?) işareti konulmuştur. Araştırma, çocuk edebiyatı alanında eser vermiş ve vermeye devam eden 132 yazar ve bunların eserleri ile sınırlandırılmıştır.
BULGULAR
Günümüzde Çocuk edebiyatı alanında eser vermeye devam eden yazarlarımızı araştırdığımızda, şu isimler ve eserlerinin olduğu sonucuna ulaşmaktayız.
Abdulkadir Budak (1952-… ) Kuşların Alfabesi, Bir Gül Çocuk (şiir), Uykusu Gelen Çiçek) (şiir).
Adnan Binyazar (1934-… ) Elif ile Mahmut, Günışığına Yolculuk/ Kaçış- 1, Şairin Kedisi, Günışığına Yolculuk/ Varış- 2, Beş Türk Masalı, Günışığına Yolculuk 3/ Okul Yılları, Şah Mahmet, Şairin Kedisi.
Adnan Özyalçıner (1934-…) Topal Karıncayla Çürük Ceviz, Anıtların Öyküleri, Uzayda Yaz Tatili, Keloğlan Bir Gün, Toparlak, Keloğlan ile Köse (Şennur Sezer ile), Masal Evinden En Güzel Masallar (Şennur Sezer ile)(Dedemle Masal Okuyorum, Annemle Masal Okuyorum, Masal Okuyorum, Ninemle Masal Okuyorum), Hükümdarın Kılıcı Seyfülmülük, Çürük Ceviz ve Küçük Karınca, Âşık Garip ile Şah Senem, Kırmızı Çini Kâse Sabır Taşı Çatladı, Masal Evi/ 7 Masalcı 365 Masal (Şennur Sezer ile), Seçme Türk Masalları, Devlet Kuşu.
A.  Faruk Kakınç (?-…) Şarkıcılar, Kırmızı Kedi (S. F. Kakınç ile)
Ahmet Efe (1955-… ) Yasemin’in Dünyası, Yunus’un Çiçekleri, Minyatürlerle Dünya Masalları (Beydeba’dan Hikâyeler, Balıkçının Yemeği, Tavus ile Hüdhüd, Tavşan ile Kaplumbağa, Kurt ile Kuzu, Tilki ile Leylek, Horoz ile İnci), Anadolu Masalları, Bilgin ile Kayıkçı/ Mevlana’dan Hikâyeler, Masal Rüzgarı, Tuzaktaki Kaplan/ Beydaba’dan Hikayeler, Dünyaya Gülmek/ Hikayelerle Nasreddin Hoca Fıkraları, Keloğlan Keleş Oğlan & Keloğlan’ın Yeni Masalları, Gökkuşağındaki Salıncak, Define, Uçurtmam Kuşlardan Güzel, Zümrüdü Ankayı Arayan Çocuk, Ağacın Rüyası, Bir Savaş Oyunu, Kafdağındaki Adam, Sultan Fatih’in Düşü, Dağdaki Oyuncak, Bilal’in Çiçeği, Işığın Yüreği (şiir), Kıssadan Hisseler, Acı, Nasreddin Hoca, Akıl Küpü, Mevlana’dan Hikayeler, Mum Alevi, Benim de Uçaklarım Var, Kartopu, Gümüş Gözlü Dev, Cepheye Koşmak (piyes), Atlar Nerede Kışlayacak? (piyes), Çölde Kanat Sesleri, Ganj, Üç Kandil, N’oldu Bu Gönlüme?, Çocuklara ve Gençlere İslam Ansiklopedisi (ansiklopedi- eğitim), Çocuklar Güle Benzer (eğitim).
Ahmet Erol (1961-…) Benim Adım Boncuk.
Ahmet Ümit (1960-…) Masal Masal İçinde, A Tale Within A Tale.
Ahmethan Yılmaz (1967-… ) Karanfilli Dev Amca, Kardan Adam Ağladı.
Ali Akbaş (1942-… ) Masal Çağı, Kuş Sofrası, Gökte Ay Portakaldır.



Ali Kemal Sen’an (1966-…) Sarı Memed & Sen’an Çocuk Kitapları Serisi.
Aydoğan Yavaşlı (1955-… ) Linda, Maceralar Teknesi Assos’ta, Kargaların Başkanı Kim Olacak, Kara Karga İnsanların Arasında, Şarkıcı Kara Karga, Kara Karga Çitflikte, Kara Karga Ga Dedi, İnsanları Seven Kara Karga, Kara Karga Yaz Güzeli, Kara Karga Dinozorlar Ülkesinde, Kara Karga Ormanların Kahramanı, Kara Karga Kayıp Adanın Sırrı Ben Evliya Çelebi, Ben Öğretmen Kubilay, Ben Bir Kara Oğlanım Karacaoğlan’ım, Ben Atatürk’üm, Ben Mustafa Kemal, Ben Yunus Emre, Maceralar Teknesi Foça’da, Kayıp Gezegenin Peşinde, Bir kuşun Kanadında, Gençlik Başımda Duman, Maceralar Teknesi Truva’da, , Maceralar Teknesi Uzayın Derinliklerinde, Bir Ağaçtım Ben Ormanda, Vücudumuzda Maceralı Bir Gezi, Okulum Benim En Güzel Heyecanım, Maceralar Teknesi Kurtuluş Savaşı’nda, Deniz Okula Gidiyor, Deniz Çiftlikte, Deniz’in Akrabaları, Deniz Yaz Kampında, Deniz Uzay Yolunda, Deniz Okula Gidiyor, Deniz Yurt Gezisinde, Deniz’in Köpeği Linda, Deniz Piknikte, Deniz Hasta Oldu, Deniz Yollarda, Ercan ile Dodo’nun Serüvenleri, Tatiller Çabuk Biter, Tatil Günlüğü, Bir Yürekte Bin Özlem, Bir Sokağın Hikayesi, Cırtlak Bir Kuşun Günlüğü, Çılgın Bir Kaplumbağa’nın Günlüğü, Şaşkın Bir Köpeğin Günlüğü, Utangaç Bir Yunusun Günlüğü, Kirli Bir Kedinin Günlüğü, Dan Dan Çekilin Yoldan, Yaşamak Bu Kadar Güzelken, Arkadaş Hikayeleri, Yazlar da Geçer, Sitedeki Labirent, Kırık Melek Heykelleri, Atatürk’ün Çevre Günlüğü, Işık Hızıyla Mars’a Yolculuk, Yeni Öğretmen, Gece Defteri, Sevgi Hikayeleri, Küçük Yaz Uçuk Kız, Topal Bir Atın Günlüğü, Tatiller Çabuk Biter.
Aygören Dirim (1941-… ) Esin’in Doğum Günü, Ben Kirli miyim?, Yaşlı Bacanın Mutluluğu, Kıskanç Kurbağa, Deneyerek Öğrenelim 2, Kardan Adam Nerede, Yaramaz Cingöz, Meraklı Küçük Kuzu, Domates Yanak, Pufi Karanlıktan Korkuyor, Uzun Kuyruklu Tavşan, Sürpriz Yumurtalar, Ben Nereden Geldim?, Küçük Ayının Küçük Dostu, Tilkinin Yalanı, Tavşanın Oyunu, Kaybolan Çocuk, Kaç Yumurta Kaldı?, Uykudan Önce Öykü ve Masallar, Arkadaşım Kedi, Arkadaşım Balık, Arkadaşım Köpek, İkizler Tatilde (2. 3. Sınıflar İçin), İnatçı İnek (2. 3. Sınıflar İçin) Türk Masalları, Rapunzel (2. 3. Sınıflar İçin) Grimm Masalları, Gül PERİSİ (2. 3. Sınıflar İçin) Andersen Masalları, Meraklı Kurbağalar (2. 3. Sınıflar İçin) Ezop Masalları, Palyaço Cici, Sihirli Sözcükler, Uçmayı Öğrenen Serçe, Mini Mini Çocuklara Mini Öyküler, Kardeşim ve Ben, Deneyerek Öğrenelim 1, Birlikte Çizelim, Çiftlikte Yaz Tatili, Kurnaz Papatya, Sahipsiz Köpek, Komik Ördek Yavrusu, Bir Küçük Tavşancık, Benekli Kedi Yavrusu, Çizgi Çalışmaları, Bir Günün Öyküsü, Yalnız Leylek, Meslekleri Tanıyalım, Anaokulu Tatil Kitabı, Okulu Seviyorum, Ali’nin Uçak Yolculuğu, Küçük Kaplumbağa, Canı Sıkılan Papağan, Kuyruksuz Tilki, Mutlu Çocuk, Parmak Oyunları- Tekerlemeler Bilmeceler.
Bunların dışında yazarın derlemeciliğini yaptığı Atatürk Şiirleri, Bilmece Bildirmece ile eğitici kitap olarak yazdığı İlköğretim Okulları İçin Çocuk Oyunları, Okul Öncesi Çocuklar İçin Sayıları Tanıyalım, Okul Öncesi Çocuklar İçin Zıt Kavramlar, Okul Öncesi Çocuklar İçin Kavram Geliştirme Çalışmaları, Okul Öncesi Çocuklar İçin Okuma Yazmaya Hazırlık, Okul Öncesi Zekâ Testleri, Eğitici Oyuncak Örnekleri, Okul Öncesi Eğitimde Yaratıcı Drama kitapları vardır.
Ayla Çınaroğlu (1939-… ) Terzi Masalı, Piknik Yapıyoruz, Kuzgun ve Sırma, Mutlu Bir Gün, Veli’nin Kırmızı Topu, Veli’nin Elma Ağacı, Beyaz Benekli At, Berber Masalı, Resim Ders/ Tembel Fare Tini 6, Deniz’in Sevdiği Şeyler/ 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, Veli’nin Trampeti, Öğretmenler Günü/ Mızmız Mırnav-3, Olmayan Zamanda Bir Ada, Korudaki Komşular Dizisi (Yeni Bir Yuva, Kara Kutu, Top, Yaralı Var, Piknikçiler), Eski Demir Kapı, Kütüphane



Yolunda/ Tembel Fare Tini-7, Aliş’in Kabakları, Bilgebaş Masalı, Denize Doğru, Büyük Şenlik Günü/ Üç Kuzucuk, Gün Bilmecelerle Başlar, Papağan Masalı (8+Yaş), Şiir Gemisi, Üzümlü Kurabiye/ Mızmız Mırnav, Tavşan Terliklerim, Three Little Lambs, Üç Arkadaş, Kağıt Şenliği, Zarf Katlama- Zarfogami (Ev Eşyaları- Oyuncaklar, Süslemeler- Şapkalar, Armağanlar- Sofra Gereçleri), Sevimli Hayvanlar, Kim Demiş Niye Demiş, Demet’in Bahçesi, Mavi Balon, Babamın Burnundan Düştüm, Tülüş, Şekerler Deve Oldu, Annemiz Pasta Yapacak/ Üç Kuzucuk, Hoş Geldin Esin Perisi/ Oyun ( İlkgençlik Çağı İçin), Nuriyanım’ın Burnu, Tembel Fare Tini/ Tiyatro Oyunu, Okuldan Dönerken/ Tembel Fare Tini Dizisi- 4, Mızmız Mırnav/ 1-2-3-4-5, Bilgebaş Masalı,Three Little Lambs- Mather’s Baking Us A Cake!, Peynirli Börek/ Tembel Fare Tini Dizisi- 2, İlkbaharın Sesi, Yaşasın Kar Yağıyor/ Tembel Fare Tini Dizisi- 1, Köpek, Kuş, Baykuş, Kuzu, Kümes, Balık, Çikolatayı Kim Yiyecek, En Büyük Takım Bizim Takım, Küçük Mor Balık, Miğfer, Boş Kaplumbağa, Al Takkeli Dev ile Mor Takkeli Dev, Kanaryanın Öyküsü, Yedi Kapılı Kent, Mut Teyze’nin Bahçesi, Mago, Keçi Masalı, Kim Demiş, Niye Demiş, Bu Naneyi Kim Yemiş?, Altın Kanatlı Topçin, Benim Babam Sihirbaz, Kırçıl Horoz, Babaannemin Gözü Ağrıdı, Orman, Mavi Boya, Veli’nin Kurabiyesi, Minik Yeşil Kurbağa, Para/ Korudaki Komşular Dizisi, Kedi, Uzay Güzeli.
Ayla Kutlu (1938-… ) Mavi Saçlar Pembe Gözler, Huvava İlk Çevre Koruyucusu, Gezgin Kertenkele ile Kutup Ayısı, Kendini Köpek Sayan Ayakkabılar, Merhaba Sevgi, Çiçek Elli Robot, İkizlerin Sırrı (Harika İkizler 1), Artık Çok Oldunuz (Harika İkizler 2), Zavallı Mideler (Harika İkizler 3), Küçük Mavi Tren, Yıldız Yavrusu, Başı Kuşlu Çocuk, Beceriksizler Sirki, Minik Sultan Beceriksiz Palyaço, Minik Sultan Sihirbaz, Minik Sultan ile Denizkızı, Eyvah Kardeşimi Sevmeye Başladım, Melek ve Dostları, Balina Aydın’ın Türk Dostları.
Aysel Gürmen (1956-… ) Padişahın Ebrusu, Aşık Veysel- Uzun İnce Bir Yol, Cemal Reşit Rey- Kuğu Kuşunun Şarkısı, Benim Babam Sihirbaz, KMG-8, Şıkırdak’ın Çıngırağı, Selen’in Şarkısı, Selen’in Ormanı, Selen’in Çiftliği, Selen Tatilde, Selen Kıbrıs’ta, Leyla’nın Bahçesi, Popi’nin Yatağı Neden Islak?, Ninemin Laleleri, Minnoş Anne Oldu, Selen Sayı:3- Küçük Korsan, Selen Okulda, Selen’in Doktor Dedesi, Selen’in Arkadaşları, Kuli’nin Rüyası, Kıpırık Tavşan, Altın Uçurtma, Selen Abla, Keskin Gözlü Dişi Kartal, Ninem’in Kilimi & Ninemin Dizisi 9. Kitap, Selen Büyüyor 1 & Cennet Ne Kadar Uzak, Ninemin Yaylası, Ninem Hayvanat Bahçesinde, Ninemin Hazinesi, Ninemin Kedisi, Ninemin Doğum Günü, Ninemin Arkadaşı, Ninem Örgü Örüyor, Benim Adım Selen, Selen’in Anneannesi Geliyor, Selen’in Dileği, Dereden Tepeden Dereliköy’den, Sayı:1- Selen- Çizgi Roman, Sayı: 2- Selen- Çizgi Roman, Ben Neredeyim, Kim Kime Ne Dedi, Çiftlikte Akşam, Ben Kimim, Ormanda Sabah, Ben Neyim, Gemisini Batıran Kaptan, Kardelen, Bizim Komşular Çok Komik.
Aysel Korkut (1962-… ) Sonbaharı Uğurlarken, Şapka Sepet Oldu, Sepet Şapkanın Şeker Tavşanı, Tombul Sarı Balık, Boncuklu Günler, Orman Kardeşin Mektubu, Kulak Üretme Çiftliği, Şapkadan Çıkan Sonbahar, Çılgın Profesörler Ailesi Uzaylı Savaşa Karşı, Sevgili Kuşlar, Çınar Dede’nin Doğum Günü, Beni Kimse Anlamıyor, Şapkadan Çıkan Kış, Şapka Çiçek Açtı, Sevgili Kuşlar.
Ayşe Kilimci (1954-… ) Dikkat Kuş Aranıyor, Sevdadır Her İşin Başı, Benim Kendimin Sözlüğü, Olimpos’ta Bir Kuş/ Mitolojik Masallar, Tencerede Çarıklar, Şarkıları Kim Yapar?, Sevgi Yetimi Çocuklar, Gül Kız, Nar Masalı, Padişah Çatlatan Horoz, Sinemamız İftiharla Sunar, Merhaba Dünya, Kuşların Kurtardığı Masallar, Gökkuşağını Kim Boyar?, Gül bekçisi, Kahraman Balkabağı. Anadilinde Çocuk Olmak (Eğitim).



Ayşegül Aygün (?-…) Kalbini Arayan Çocuk, Kırmızı Bisiklet.
Aytül Akal (1952-… ), Süper Gazeteciler- 4 (Belalı Davetiye), Suda Oynamayı Kim Sevmez?/ Orman Masalları 1, Küçük Kertenkele/ Orman Masalları 2, Ormandaki Apartman/ Orman Masalları 3, Ormanın Renkleri Kimde?/ Orman Masalları 5, Ormanın Yeni Komşuları/ Orman Masalları 6, Reçelli Şiirler, Masalını Arayan Ejderha/ Orman Masalları 4, Canım Annemin Doğum Günü, Canım Babamın Doğum Günü, Canım Ablamın Doğum Günü, Canım Ağabeyimin Doğum Günü, Tatlı Kardeşimin Doğum Günü, Tonton Dedemin Doğum Günü, Süper Gazeteciler 2/ Parktaki Esrar, Mavi Ay, Kuş Uçtu Şiir Kaldı, Sevimli Beyaz, Oğlum Ben Çocukken…, Kar Sesi, Kızım Ben Çocukken…, Balığım Şiir Yazdı, Süper Gazeteciler 3/ Likörlü Çikolata, Mevsimler Kralının Doğum Günü, Babamın Sihirli Küresi, Annem Neden Çıldırdı?, Sıska Kedimin Doğum Günü, Pamuk Büyükannemin Doğum  Günü, Açıl Kapı Açıl, Denizin Büyüsü, Kızım Nerdesin?, Oğlum Nerdesin?, Atatürk Olmak, Ne Oynayalım?, Biri Uzaylı mı Dedi?/ Fantastik Galaksi Serisi-1, Kaç Güneş Var?, Can Arkadaşımın Doğum Günü, Sevgili Öğretmenimin Doğum Günü, Masal Masal, Uçan Şiirler, Ay Kaç Yaşında?, Soru Balonları & Kitap Masalları-3, Kitap Perisi & Kitap Masalları 4, Eğlence Ülkesini Arayan Dinozor & Kitap Masalları-1, Yatağın Altındaki Harfler & Kitap Masalları-2, Kayıp Kitaplıktaki İskelet, Şaşkın Şiirler, Kayıp Kitaplıktaki İskelet-2 Yaşayan Ölüler, Oyuncu Susam, Kediş’in Armağanı, Çılgın Uzay Planı/ Fantastik Galaksi Serisi 3, Kırmızı Arabanın Hayaleti, Babaannemin Perili Odası, Yine mi Uzaylı/ Fantastik Galaksi Serisi- 2, Ben Minicik Bir Bebektim/ 1-2, Sokakta Kediler, Açıl Maske Açıl, Bu Ne Biçim Sunum?, Gökyüzünde Balonlar, Mıymıy Teyze/ 1-2-3, Moko ile Dinozo/ 1-2-3-4, Dedemin Sihirli Mutfağı, Açıl Bahçe Açıl, Pufi Yumak Peşinde, Öykü Yazmayı Seviyorum, Kiralık Evde İki Gün Bir Gece, Kırmızı Şemsiye, Renk Delisi/ Süper Çocuklar- 1, Kraliçenin Doğum Günü, Kardeşimin Sihirli Okulu, Işıkları Dolaşan Çocuk/ Uyku Masalları- 2, Şiirimi Kedi Kaptı, Saray Horozu’nun Doğum Günü, Sanatçının Sihirli Odası, My Brother’s Magical School, My Grandad’s Magical Wardrobe, Zombili Mombili Roman, Bana Bir Rüya Ver, Dedemin Sihirli Dolabı, Esrarengiz Duman, Gezmeyi Seven Ağaç, Dilek Ağacı, Dünyanın En Güzel Ağacı, Canı Sıkılan Aydede, Park Yiyen Robot, Denizin Altını Merak Eden Vapur, Buruşuk Kağıt Parçası, Rengini Arayan Top, Yaramaz Trafik Lambası, Işığını Yitiren Yıldız, Bu Dünya Kimin?, Süper Gazeteciler 1, Uyku Canavarı, İki Kavgacı Ağaç, Cadı Burunlu Fabrika, Şeker Canavarı, Kitap Canavarı, Küçük Prens’in Doğum Günü, Fil Masalları/ 1-2-3- 4, İp Bacaklı Uzaylı Çocuk, Reklamları Çizen Çocuk, Dağınık Çocuk, Küçük Anne, Terlikleri Kim Giyecek?, Ben Ne Zaman Büyüyeceğim?, Ben Ne Olacağım?, Ben Büyüküm, Bütün Oyuncaklar Benim, Nerden Çıktı Bu Kardeş?, Yaşlı Çocuk, Sabahı Boyayan Çocuk, The Teacher’s Magical Hat, Öğretmenin Sihirli Şapkası, Uzaylı Çocuğun Ödevi, Çöp Kafalı Çocuk, Sinderella Olmak İsteyen Çocuk, Üç Sihirli Öpücük, Üç Gözlü Çocuk, Perdeyi Ben Geldim, Meraklı Uzay Çocuğu, Üç Uçan Çocuk, Karanlıktan Korkan Çocuk, Kimin Yatağı Uçuyor?, Benim Babam Sihirbaz, Bu Ne Biçim Armağan?, Ne Boyayalım?, Ne Anlatalım?, Ne Yiyelim?, Uyku Masalları, Zıplayan Şiirler, Çikolata Çocuk, The King Of Seasons Birthday, İki Ucu Yolculuk, Esrarengiz Duman, Beni Bırakma Hayat, The Palace Cockerel’s Birthday, The Little Prince’s Birthday, The Artist’s Magical Studio, The Queen’s Birthday, Geceyi Sevmeyen Çocuk, Canı Sıkılan Çocuk, Kardeş İsteyen Çocuk, Kardeşimin Garip Arkadaşları, Süper Gazeteciler 2/ Parktaki Esrar, Babam Duymasın Masalları Arayan Çocuk, Annem Neden Çıldırdı?, Babamın Sihirli Küresi. Yazarın bu kitapların dışında, 09- 11 Mayıs 2012 Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Aytül Akal Sempozyumu ve Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Göstergebilimsel Bir Uygulama adıyla iki kitabı daha bulunmaktadır.



Bakış Kutlu (?-…) An Koleksiyoncusu 1-2 (Çuvaldaki Sır, Yeraltına Yolculuk)
Bay Muhakkak (?-…) Profesör’ün Maceraları/ Gerekli Şeyler.
Behiç Ak (1956-… ) Karadeniz’deki Yunus, Pat Karikatür Okulu, Bilyeler, Puldan Taştan Lahanadan, Alaaddin’in Geveze Su Boruları, Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği, Eve Giden Küçük Tren, Büyükanne ve Miyop Ejderha, Domates Saçlı Kız, Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı, Ben Ne Zaman Doğdum?, Benim Bir Karışım, Geçmişe Tırmanan Merdiven, Uyurgezer Fil, Buzdolabındaki Köpek, Kedi Adası, Bizim Tombiş Fiyonk Makarnayı Çok Seviyor, Bebek Annem, Bizim Tombiş Taştan Hiç Anlamıyor, Havva ile Kaplumbağa, Postaya Gelen Deniz Kabuğu, Güneşi Bile Tamir Eden Adam, Doğum Günü Hediyesi, Akvaryumdaki Tiyatro, Rüzgarın Üzerindeki Şehir, Galata’nın Tembel Martısı, Kedilerin Kaybolma Mevsimi, Yıldızların Tembelliği, Vapurları Seven Çocuk, Gökdelene Giren Bulut, Kedi Adası, Babamın Gözleri Kedi Gözleri, Tombiş Maskeli Baloya Katılmak İstemiyor.
Bestami Yazgan (1957-… ) Afrika Yolunda % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Babaların Yüreği % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Düğün Yemeği % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Tekerlekli Sandalye % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Bilgisayar Sevgisayar % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Nasıl Oruç Tutulur % Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz, Güler Yüzle Tatlı Söz- Hacivat’la Karagöz Dizisi (6 Kitap) (Değerler Eğitimi), Kirazlı Şemsiye/ Ceren’in Maceraları, Masal Salıncağı, Çocukların Arabası/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Akıllı Tavşan/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Yardımsever Kirpi/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Nehir Gezisi/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Benimle Oynar mısın? / Neşeli Orman Hikâyeleri, Hayat Sevince Güzel/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Farenin Evi/ Neşeli Orman Hikâyeleri, Üzüm Ağacı/ Neşeli Orman Hikâyeleri (Necran Mirhun ile birlikte), Alfabenin Öyküsü, Masal Denizi, Olimpiyat Ormanı, İlk Öğrendiklerim Dizisi (5 Kitap), Hazinenin Şifresi, Sıcak Ekmek Kokusu, Arkadaşım Can Eriği/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 5, Arkadaşım Kartopu/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 1, Arkadaşım Kanarya/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 2, Arkadaşım Sarmaşık/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 3, Arkadaşım Başparmak/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 6, Arkadaşım Topkuyruk/ Ceren ve Arkadaşları Dizisi 4, Paten Giyen Kaplumbağa/ Güzel Dünyam ve Dostlarım, Gözlük Takan Yıldızlar, Uçtu Uçtu Şiir Uçtu, Anne Sen Melek misin? & Anne Şiirleri, Doğum Günün Kutlu Olsun/ Ceren’in Maceraları 2, Kutu Kutu Pense, Affet Beni Öğrencim, Uçarım Dualarla Gökyüzüne, Gökkuşağı Sevinci, Sevgi Çiçeği, Çıtı Pıtı Kutu Kutu Şiirler, Benimki Kuş Orucu, Güneşle Ay Duymasın/ Günümüz Çocuk Edebiyatı Dizisi, Çocuk Şiirleri, Şiirlerle Nasreddin Hoca, Alfabenin Öyküsü, Yağmur Kuşları, Şehir Şehir Gezen Nehir, Yıldızlara Astık Yüreğimizi/ Kültür Dizisi, Hayvanlar Dünyası, Sevimli Dostlar, Canlı Doğa, Günaydın Çiçekleri- Öğretmenin Günlüğünden, Güneş Gözlük Takınca, Konuşkan Varlıklar, Sıcak Ekmek Kokusu, Hazinenin Şifresi.
Birsen Ekim Özen (1969-…) İstanbul’u Geziyorum (Şirin Belgrad Ormanında, Şirin Sultanahmet’te, Şirin Süleymaniye’de, Şirin Çamlıca Tepesi’nde, Şirin Beşiktaş’ta, Şirin Topkapı Sarayı’nda, Şirin Galata Kulesi’nde, Şirin Büyükada’da, Şirin Boğaz Turu’nda, Şirin Kapalıçarşı’da), Şirin (Anlatmazsam Çatlarım, İş Dünyasını Nasıl Karıştırdım?, Önemli Numaralarla Başım Dertte, Başkan Olmak Kolay mı?, Kimse Bize Hakaret Edemez, Nasıl Ünlü Oldum?, Hırsızlar Bizden Kaçamaz, Tam da Zengin Olacaktık, Oldukça Korkutucu Bir Adam, Gizemli Küpün Peşindeyiz, Anlatmazsam Çatlarım, Gösteri Dünyası Beni Bekliyor, Süt Kardeşliği Kulübüne Nasıl Girdim?, Can Kurtaran Bayram Harçlığı, Dünyamı Uzaylılara Yedirtmem, Kendimi Durduramıyorum, Evcil Bir Balinam Var, Hayvanları Kurtarma



Operasyonu, Minik Şirin), Profesör İyon ile Fen (Süper Sistemlerde Bir Tur, Öfkeli Organlar Korosu, En Havalı Yarışma, Küp Peşinde Macera, Köydeki Esrarengiz Kuvvet, Nereden Geliyor Bu Ses?, Gelecekten Bir Gün, Işık İnsanların Peşinde, Elektiriksiz Prens, Eğlenceli Bilmece Tüneli) (kaynak kitaplar), Profesör Pi ile Matematik (Çalışkan Pasaklılar Ülkesi – Çarpma Öyküsü, Patlak Zeka Cemcan/ Okul Fena Karıştı, Şaşırtıcı Bir Oyun- Kat Problemleri/, Zaman Ustasının Yolculuğu, Karışık Kuruşuk İşler- Bölme Öyküsü, Harikalar Diyarına Düşüş- Toplama Çıkarma Öyküsü, Dondurmanın Dayanılmaz Uzunluğu- Uzunluk Ölçüleri Öyküsü, Büyük İşler Kocaman Kararlar- Sıvı Ölçüleri, Tehlikeli Bir Yolculuk- Kesirler, Şekil Şekil Tuhaflıklar- Geometrik Şekiller, Süper Güç Peşinde- Ağırlık Ölçüleri) Profesör Kip İle Türkçe (Teknolojik Öge Avı, Oyun İçinde Oyun, Tarifsiz Bir Alışveriş, İşaretler Adasından Kaçış, İşler Fena Karıştı, Harikalar Parkında Serüven, Büyüleyici Misketin Peşinde, Süper Bir Ekip, Karman Çorman Bir Tatil, Zamansız Gelen Görev, Karman Çorman Bir Tatil) (yardımcı kitap), Yatağımın Altındaki Canavar, Gizli Görev Sümer, Çufçuflar, Gizli Görev Mısır, Umi Zoomi Set, Yatağımın Altındaki Canavar, Buz Devri 1-2-3- 4-5 (derleyici), Sihirli Sandık Olimpiyat Ateşi, Sihirli Sandık Mısırlı Sfenks, Mutfak Kuşları.
Burcu Aktaş (1980-…) Durmayalım Düşeriz, İstasyonda Vals, Çarpık Ev.
Canan Tan (1951-…) Aliş ile Maviş (Aliş’e Kardeş Geliyor, Hayvanat Bahçesinde, Aliş Sünnet Oluyor, Maviş de Gelin, Aliş Anaokulunda, Aliş Okula Başlıyor), Ah Şu Uzaylılar!, Sevgi Yolu, Sevgi Dolu Bir Yürek, Arkadaşım Pasta Panda, Sokakların Prensesi Şima, Uzay Kampı Maceraları, Sevgi Yolu (roman), Beyaz Evin Gizemi, Fanatik Galatasaraylı, Sokaklardan Bir Ali, Uzay Kampı Maceraları.
Can Gürses (1989-…) İnce ile Uzun (Acıbadem Kurabiyesi, Büyümüş de Küçülmüş Deniz Kızı, Kazablanka.)
Çetin Öner (1943-… ) Mavi Kuşu Gören Var mı?, Kargalar Kara Değildi, Portakal, Dünyanın Bütün Kedileri, Gülibik, Kömürcü Çocuk, Piyango, Kalem, Karakar, Keloğlan.
Çiğdem Sezer (1960-…) Alfabeden Kaçan Harfler (şiir), Juju Beni Unutma.
Deniz Erbulak (?-…) Ölü Bir Kızın Maceraları (Sahibinden Satılık Konak (Hayaletli), En Yakın Arkadaşım Bir Hayalet).
Dicle Keskinoğlu (?-…) Köfte Parmak, Bebek Olmaya Karar Verdim, Ben Büyüyünce Âşık Olacağım, Yağmurun da Tadı Var, En Sevdiğim Renk, Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor.
Dinçer Sümer (1938-…) Aklımda Kalan Masallar.
Dilek Aykul Bishku ( ? -) Renkleri İcat Eden Profesör.
Duygu Özmekik Güney (1979-…) İnsekta Armoniyi Bulmak.
Elif Şafak (1971-…) Sakız Sardunya, Sakız Sardunya ile Eğlence Günlüğü, Çiftlik Serüveni ( Elif Renkleri Öğreniyor, Elif Şekilleri Öğreniyor, Elif Meyveleri Öğreniyor, Elif Sebzeleri Öğreniyor, Elif Hayvanları Öğreniyor, Elif Taşıtları Öğreniyor.)
Elvan Pektaş Deniz (1962-… ) Guguklu Saat, Kuşlara Masallar.
Emin Özdemir (1931-…) Yarışmalar Kenti, Yalnızlığı Seven Kırlangıç, Türkçe Okuma ve Çalışma Kitabı- 4 (Neriman Kunt ile) (yardımcı kitap), Bizler Büyüyünce, Ölümsüzlük Gezegeni, Mutlukent’in Yöneticisi.



Eray Karınca (1960-…) Denizkızı, Hayvanat Bahçesinde Bir Gün, İki Çılgın Otomobil, Perilerin Dansı, Keçi Adası.
Erdal Çakıcıoğlu (1952-…) Atatürk’ten Seçme Öyküler (derleyici), Yalnızlık, Yurtsever Karınca, Baston, Hava Yolu, Heves, Kavruk Efe, Anneme Armağan, Kitapların Arasında, Bıcırık Öykü Dizisi (Çirkin Mevsim Olur mu?, Konuşan Fırçalar, Yurt Sevgisi, Komşu Çocuğu, Ebe, Elma Fidanı, Kötü Şaka, Dans Eden Balık, İştah), Martının Çığlığı, Mutlu İnsanlar Çiftliği, Şımarık, Sıkı Dost, Doğadaki Dostlarım, Kafdağı’ndan Masallar, Mahallenin Çocukları, Balçiçek Öykü Seti, Çocuklar İçin Şiirler (şiir), Eş, Zıt ve Mecaz Anlamlı Kelimeler Sözlüğü (kaynak kitap), Sıram Konuşuyor, Sivri Akıllılar, Lokmacık, Masallar Ülkesine Yolculuk, Düş Gemisi, Küçük Kahramanların Büyük Maceraları, Yeni Bir Bahar Yeni Çiçekler, Kültür Hazinem Seti.
Erdoğan Tokmakçıoğlu (1934-…) Tekerlemeler (fıkra- eğlence- oyun), Çocuk Oyunları (fıkra- eğlence- oyun), Bilmeceler (fıkra- eğlence- oyun), Zurna Çalan Kuş, Nasreddin Hoca Fıkraları, Ebemkuşağı, Ülkemden Hayvan Masalları.
Ergun Sav (1933-…) Kaplumbağa ve Kuşlar, Yakut Balık, Küçük Kahraman Yavuz.
Erol Büyükmeriç (1942-… ) Kanatlı Düşler, Gizemli Anne, Son İki Çocuk, Yergök, Emece Memece Çizgili Bilmece, Sesler Kitabı, Bozbıdık & Özgün Bir Eşek Düşmanı, Doğum Günü Armağanı, Eski Bisiklet, Bozbıdık.
Erol Toy (1936-… ) Aliş ile Koşka, Son Çağrı, Avcı Kekliği, Fareler Cumhuriyeti, Altın Saray.
Esra Kirecci (1976-…) Şimendifer Çocukları (Definedeki Sır, Gizemli İkizler, Macera Vagonu, Esrarengiz Yabancı, Trendeki Hırsız) (Esra Ağaoğlu ile), Balkanlarda Türk Çocuk Şiiri (şiir) (Mustafa İsen, Reyhan İsen ile), Pofidik Çocuk Kitapları Serisi.
Fahreddin Bozdağ (1958-…) Sevgi Yumağı Dizisi (Beni Kim Anlayacak?, Çiftliğe Kim Gelecek?, Kim İyilik Yapacak?, Benimle Kim Kahvaltı Edecek?, Kim Akıllı Kim Kurnaz?, Yusufçuk’tan Kim Korkar?, Kime Teşekkür Etmeliyiz?, Mevsimleri Kim Yarattı?, Kümeste Kimler Var?, Havucu Kim Yiyecek?), Damlacık Dizisi.
Fatih Erdoğan (1954-… ) Seni Seviyorum, Sevgili Arkadaşım, Prensi Olmayan Masal Kitabı, Tavan Arasındaki Eski Lamba, Gözü Çok Ama Çok Ağrıyan Adam, Hamburgere Dönüşen Anne, Annem Bıyık Bıraktı, Annem Neden Şişmanladı?, Sihirli Küpe, Böyle de Ödev mi Olur?, Sihirli Araba, Kanepeye Dönüşen Baba, Sihirli Şapka, Sihirli Kaykay, Korsan Kitap Çetesi, Sınıfta Kaldım Haberim Yok!, Korkunç Korkuluğun Korkusu, Kuşumu Kim Kışkışladı?, Sihirli Kitap, Dedem Neden Güldü?, Beş Beyaz Benekli Baykuşun Dönüşü, Gırrr!, Fili Yuttu Bir Yılan, Gece Gelen Konuklar, Güzel Bir Sabahtı, Beş Beyaz Benekli Baykuş Bana Bakıyor, Sihirli Küre, Sihirli Şemsiye, Onu Seviyorum, Geçiyordum Uğradım!, Artık Kendim Kesebilirim, Çiğdem Büyüyünce Ne Olacak?, Beyaz Kızın Kolyesi, Ceren’in Konukları, Parkta Bir Gün, Hayvanlar Konseri, Eren’in Güçlü Arkadaşı, Ozan’ın Çiftlik Gezisi, Pabucumun Bağı Çözüldü, Top Ding Dız Dam Çong CIS Tak, Ablam Bana Dil Çıkardı, Fa Usta’nın Kemanları, Sihirli Kalem, Sihirli Top, Sihirli Kutu, Sihirli Gözlük, Artık Kendim Okuyabilirim, Dedem Bana Düdük Yaptı, Kavgayla Beslenen Kız, Öykülerle Çoklu Zeka Geliştirme Etkinlikleri Seti, Kemancı Ayı Masalı, Ayşegül’e Ne Oldu?, Okula Geç Kaldım, Böyle de Kitap Olur?, Artık Kendim Sayabilirim, Ece ve Efe ile Türkçe, 11 Klasik Masal, Böğürtlenli Dondurma Savaşı.



Feridun Oral (1961-…) Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha, Yağmurlu Bir Gün, Kırmızı Elma, Böğürtlen Cini ve Sarı Gaga, Farklı ama Aynı, Bu Kış Kimse Üşümeyecek, Küçük Ayının Uzun Yolculuğu (Yalvaç Ural ile.), Mırname & Büyüklere Kedi Şiirleri, Kirpi ile Kestane, Meyveleri Kim Yemiş?, Babaannem Kime Benziyor?, Küçük Fare Bidi, Kırmızı Kanatlı Baykuş, Ay Ne Zaman Gelecek?, Baloncu Dede ve Üç Küçük Yaramaz, Benekli Faremi Gördünüz mü?, Evvel Zaman İçinde (Tarık Demirkan ile), Evcil Hayvanlar (yardımcı kitap), Çiçekler (yardımcı kitap), Yabanıl Hayvanlar (yardımcı kitap), Sebzeler ( yardımcı kitap), Renkler (yardımcı kitap).
Feyzullah Ertuğrul (?-…) Köy Çocuklarından Anılar, Rüzgâr Salıncağı.
Gökhan Akçiçek (1961-… ) Anne Bu Şiirler Sana, Patiska, Bülbül Deresi Şiirleri, Bir Çiçeği Sevmek, İnce Hüzünler Senfonisi, Yaban İncirleri, Yakamıza İlişen Rüzgâr, Her Harfin Bir Şiiri Var. (şiir)
Göktuğ Canbaba (?-…) Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı, Uzayda Sahibini Arayan Köpek, Fener Balığının Kayıp Işığı.
Görkem Yeltan (1977-…) Yapraklı Pelerin, Boyalı Hamsi ve Süs Balığı, Zebra Zaza, Define Bahçesi, Buyaka Çocuk Evi/ Tinimini Tehlikede!, Hımbıl Beyaz (Mehmet Güreli ile), Haliç’ten Bulutlar Geçerken, Kaplumbağa ile Eşek, Define Bahçesi, Bez Ayakkabılılar, Kısa Boyunlu Zürafa, Kelebek Kız, Korkusuz Meles, Yapraklı Pelerin, Karabiber, Nilü ve Çiçi, Çok Şiir Bir Salıncak (şiir).
Gülçin Alpöge (1935-… ) Okul Öncesinde Değer Eğitimi (değerler eğitimi), Aslı Pazarı Bekliyor, Şıpşıp ile Tıptıp, Aya Tutkun Uçurtma, Işıkları Seven Böcek, Dedemi Özlüyorum, Işıkları Seven Böcek.
Gülsüm Cengiz (1949-… ) İpini Kopartan Uçurtma, Çiçek ile Kirlikara, Suyun Rengi Ya Da Rengarenk Çiçek Bahçesi, Şarkıcı Olmak İsteyen Kurbağa, Tırtıl Kitaplar, Çalışkan Gün Işıkları, Açmaya Korkan Çiçek, Taş ve Çiçek, Lamba Şişesi Nasıl Ampul Oldu?, İpek Giysi, Değirmenin Şarkısı, Sihirli Köpükler, Bilmece Bildirmece Resim Yapar Gündüz Gece, Sarman’ın Serüvenleri, Kayıp Sözcükler, Herkesin Bir İşi Var, Nerede Bu Çocuklar?, Dünyanın En Güzel Giysisi, Bıcırık, Bir Dilim Ekmek İçin, Kırda Bir Yaz Sabahı, Başak’ın Çevre Günlüğü, Annemin Masalları: Karagöz Kibarlık Öğreniyor, Annemin Masalları: Salıncak Safası, Annemin Masalları: Çaylak, Fare, Güvercin, Annemin Masalları: Havada Donan Kedi, Annemin Masalları: Aslan, Öküz ve Çakal, Annemin Masalları: Kaval Çalan Horoz, Annemin Masalları: Paranın Sesi, Annemin Masalları: İp Cambazları, Annemin Masalları: Parayı Veren Düdüğü Çalar, Annemin Masalları: Büyülü Yüzük, Damlacık, Denizaltının Öyküsü, Köprü Olmak İsteyen Çivi, Arı ile Papatya, Hayvanlarla Konuşan Çocuk, Evdeki Altınlar, Ağaç Gölgesi, Bir Kedinin Günlüğü, Yavru Karınca, İki Küçük Kurbağa, Sanatçı Köstebek, Yavru Balık Sürüsü, Çiçek Perisi, Kente Gelen Çam Ağacı, Kuşlar Kralı Kim Olacak?, Doğanın Öfkesi, Taş Devrine Yolculuk, Ayşe’nin Günleri, Yaralı Baykuş, Küçük Portakalın Sıradışı Öyküsü, Tintin ve Yavruları, Deniz Kabukları, Son Çiçek, Ahşap Evin Çiçekleri, Doğum Günü Armağanı, Kaybolan Kardan Adam, Masalcı Uçurtma, Büyükbaba Pancarı Nasıl Çıkardı?, Ormandaki Kulübe, Çiftçi ile Koca Ayı, Küçük Kızla Yaban Kazları, Koyunların Masalı, Sihirli Ellerin Öyküleri Dizisi, Perili Ev, Bez Bebek, Yavru Kuşun Şarkısı, En Değerli Armağan, Üç Elma Fidanı, Kafesinden Kaçan Maymun, Yardımcı Kirpiler, Büyük Konuşan Tavşan, Yılbaşı Ağacı, Çilli Tavukla Allı Tavuk, İlk Av, Ormanda Yaz Olimpiyatları, Küçük Uğurböceği, Kelebek Kitaplar, Rüzgar Tohum ve Çiçek, Bulaşıcı



Hastalık, Adadaki Hazine, Ayakkabının Öyküsü, Çikolatalı Pasta, Gökyüzündeki Sevinç, Lastik Tekerlekler, Tohumdan Dokumaya, Şikayetçi Yusuf, Ahşap Evin Çocukları. Oyunlarla Dil Bilgisi (eğitim).
Gülten Dayıoğlu (1935-… ) Ak Güvercin ile Yeşil Salkım’ın Aşkı, Alacakaranlık Kuşları, Yurdumu Özledim, Suna’nın Serçeleri, Ölümsüz Ece, Akıllı Pireler, Işın Çağı Çocukları, Geriye Dönenler, Parbat Dağının Esrarı, Dünya Çocukların Olsa, Sekizinci Renk, Tuna’dan Uçan Kuş, Dört Kardeştiler, Gökyüzündeki Mor Bulutlar, Ben Büyüyünce, Midos Kartalının Gözleri, Ganga, Mo’nun Gizemi 3- İkizler, Yeşil Kiraz, Yeşil Kiraz 2, Gizemli Güvercin, Mo’nun Gizemi 2- Otran, Ece ile Yüce/ Ece Abla Oluyor, Uçan Motor/ Gelincik Dizisi, Okyanuslar Ötesine Yolculuk, Kenya’ya Yolculuk, Mısır’a Yolculuk, Hindistan’a Yolculuk ve Nepal Gezisi, Meksika’ya Yolculuk, Cambaz Parası/ Gelincik Dizisi, Damdaki Korkuluklar/ Gelincik Dizisi, Kırmızı Bisiklet/ Gelincik Dizisi, Yaşanmış Hayvan Öyküleri/ Gelincik Dizisi, Yalan Üç Ayaklıdır/ Gelincik Dizisi, Mo’nun Gizemi, Uçurtma/ Gelincik Dizisi, Kumluktaki Yavru Martı/ Gelincik Dizisi, Efsaneler Ülkesi Çin’e Yolculuk, Bambaşka Bir Ülke Amerika’ya Yolculuk, Kangurular Ülkesi Avustralya’ya Yolculuk, Azat Kuşu/ Gelincik Dizisi, Sıcak Ekmek/ Gelincik Dizisi, Kır Gezisi/ Gelincik Dizisi, Deli Bey/ Gelincik Dizisi, Neşeli Boyacı/ Gelincik Dizisi, Kayıplara Karışmak, Yoksa Sen misin?, Gizemli Buzullar Kıtası Antartika ve Patagonya’ya Yolculuk, Ece ile Yüce, Güney Pasifik Adalarına Yolculuk, Fadiş, Şenlik Günü/ Gelincik Dizisi, Leylek Karda Kaldı, Yada’nın Gizil Gücü, Küskün Ayıcık/ Gelincik Dizisi, Öyle Eğleniyorum ki!, Kel Kız, Kafdağı’nın Ardına Yolculuk, Leylek Karda Kaldı.
Hamdullah Köseoğlu (1945-…) Küçük Savaşçı, Barış’ın Günlüğü, Kendini Arayan Çocuk, Küçük Ressam, Konuşan Kitap, Mavi Irmak, Çocuk ve Leylek, Korkak Oğlan, Kar Çiçekleri, Saksı ile Çekirdek, Yazarına Direnen Öyküler, Az Gittim Uz Gittim, Elimi Bırakma Anne, Yorgunum Anne, Keloğlan Masalları, Yayla Çiçeği, Çılgın Ezgi, Çocuk ve Dede, Küçük Balık, Küçük Tay, Kar Kuşları, Çöl Çiçeği, Trenler Nereye Gider?.
Hasan Demir (1954-… ) Devlet Ağacı, Bütün Dünyadan Çocuk Oyunları, 10 Kitap Sevgi Çemberi Dizisi, İyiler ve Kötüler, Yalnız Çocuk, Huzurlu Orman, Beklenen Postacı, Saksı Çiçeğinin Rüyası.
Hasan Kallimci (1949-…) Yıldıray’ın Balıkları, Kopyacı, Karınca Çocuklar, Bir Demet Türkü, Ceviz Ağacındaki Salıncak, Radyocu Ali, Gezgin Uçurtma, En Büyük Ödül, Çetin’’in Merakı, Kara Destan & Şiirlerle Anadolu’da Yunan Zulmü, Keloğlanla Seyahat, Kırık Ayna, Kurnaz Ayı, Arıları Sulama Vakfı, Atatürk’ün Yaşadığı Hikaye, Bir Garip Doktor, Kuşçu Amca, Küçük Anneler, Karagöz ile Hacivat Çevre Hastalığı, Elif Abla, Eski Hamam Eski Tas, Gerçek Zenginlik, Damlacıklar, Gel de Gülme, Emanetler, İki Dostun Yolculuğu, Bülbüller Ağlamaz, Arzu Kız, Yardımsever Avcı, Ölümsüzlük Pınarı, Süpermarketteki Sürpriz, Manas’ın Oğlu, Altaylarda Bir Yiğit, Manas, Küçük Avcı, Kırk Kahraman Kız, Kayadan Doğan Kız, Kafkas Bahadırları, Dede Korkut’un Dilinden, Çizmeden Çıkan Çocuk, Güdüklerin Vedat, Dedikoduhane, Ablam Ustam Emine Işınsu, Önce Hürriyet, Kabağa Kurşun Sıkmak, Güftekar Bekâr, Düşünme Odası & Deli Güllü- Tornacı Hüseyin, Denizli’nin Nasreddin Hocaları, Çimlere Basmayınız, Gençlik Seti, Test Ailesi, Rüyalar Ülkesinde, Okumak İstiyorum, Tembel Duran, En Güzel Çocuk Hikayeleri, Uzaydaki Çocuk, Gizli Toplantı, Gök Bayrak Aşkına, Barışçı Alp, Düşüncesiz Köpek, Kaba Kuyruklu Tilki, Kavgacı Horoz, Küçük Kaykaycılar, Gençlikte Verilen Söz, Avda Kazanılan Dost, Tombul İzci, A Benim Çakır Oğlum, Dünya Sizlere Emanet, İkiz Kardeşler,



Ağustosböceği ile Karınca, Bilgiç Kedi, Kurt ile Leylek, Sivrisinek ile Aslan, Şarkıcı Kuğu, Minikler Futbol Takımı. Eğitimci Yazarlar Eğitici Hikâyeler (Cemal Yılmaz ile).
Hasan Latif Sarıyüce (1929-…) Görünmez Adam ‘Keloğlan Masalları, Deliler Ülkesinde ‘Keloğlan Masalları, Ayşecik ile Fatmacık ‘Anadolu Masalları, Büyülü Sofra ‘Keloğlan Masalları, Beyaz Tay, Menekşe Yaprağından İncinen Kız, Mavi Kahkaha Çiçeği ‘Anadolu Masalları, Mercan Kız ‘Anadolu Masalları, Anadolu Efsaneleri 1-2, Karbeyaz, Kral Ulis’in Serüvenleri, Balkız ile Daloğlan, Mavi Kahkaha Çiçeği, İncili Salkım, Altın Oğlan ile Altın Kız, Güle Güle Küçük Arkadaş, Beyaz Kanatlı Kuş, Nasreddin Hoca Öyküleri, Dedemin Denizaltısı, Ders Veren Türk Masalları, Ağlama Anacığım Ağlama, Eveleme Develeme- Tekerlemeler, Çocuklara Şiirler (şiir), Çıtıpıtı Hanım, Uğurböceğinin Düğünü, Dört İsimli Prenses, Kuş Seslerinden Korkan Çocuk, El Evinde, Ezop Masalları, Beyaz Pelerinli Kız, Gökten Üç Elma Düştü, Evime Dönüyorum, Üç Ayaklı Oğlak, Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ansiklopedisi (eğitim).
Hidayet Karakuş (1946-… ) Mor Odanın Gizi, Dedem Çocuk Oldu, Sıska Balıkçı, Can Dede’nin Eşeği, Al Yanaklı Mavi Balon, Akıllı Tavşanlar, Bilgisayar Amca, Bilgisayara Giren Tırtıl, Can Dede’nin Çocukları, Can Dede’nin Oyuncakları, Yurdunu Yitiren Ağaç, Can Dede’nin Oyuncakları, Can Dede’nin Çocukları, Akıllı Tavşanlar, Kardan Adam Kaçtı, Sahibini Gezdiren Kedi, Sıska Balıkçı, İşte O Çocuk, Annemin Mektupları, Bilgisayarlı Şapka, Başparmağın Şarkısı, Sayısal Çocuk, Küçük Yeşil Tırtıl, Oyuncakların Park Gezisi, Dönme Dolap Döner Kebap, Bahçeden Kovulan Çiçek, Kuyudaki Asker, Bir Kedinin Anıları.
Hikmet Temel Akarsu (1960-…) Uzaylı Peri, İlham Perisi, Çevreci Peri, Şapşal Şirinler Olimpiyat Yolunda, Çevreci Dede 1-2 (Yaklaşan Tehlike, Kış Oyunları), Sultan Peri.
H. Salih Zengin (1974-… ) Gazoz Kapağı, Bir Miyav İki Havhav, Çok Mavi Hikâyeler, Şişkonun Bütün Adamları 1-2, Devekuşları Plan Yapmaz, Çok Serin Hikâyeler.
Hüseyin Güney (1945-…) Güneşin Gülüşü, Bir Kutu Tebeşir İstiyoruz, Bir Dolmakalem Anıları, Sevgili Kitaplarım, Irmağın Türküsü, Bayır Köy’ün Çocukları, Eski Köyün Kızı, Yalnız Martı, Ormana Dönüş, Ah Bir Sincabım Olsa, Doğa’nın Yayla Günlüğü.
Hüseyin Yurttaş (1946-…) Korkak Pati, Uzaylılar Gelince, Meraklı Maymun, Gülce Kızın Düşleri, Hayvanlar Şenliği, Beyaz Bisiklet, Kahraman Kazlar, Hasan Dede’nin Hayvanları, Küçük Balıkçılar, Yaralı Fok, Niyet Tavşanı, Mavi Bilye, Çamlı Kuledeki Giz, Sakar Tay, Aslan İbiş, Tavşancı Dede, Sevgiyle Dönsün Dünya, Astronot Çekirge, Mucizeler Çiftliği, Farta Kartalı, Cingöz Balık, Irmak Çocukları, Dağa Düşen Uçak, Arkadaşım Cingo, Hınzır Çiçek, Benim Mavi Gezegenim (şiir), Çınar Dede, Bu Dünya Hepimizin, Kör Kaptan’ın Serüvenleri, Cüceler Gezegeni, Küçük Telsizci, Kıyıdaki Tekne, Deli Uçurtma, Hınzır Kelebek, Akıllı Köpek Alabaş, Karaçalı Çetesinin İzinde, Mağaradaki İskelet, Kör Kaptan’ın Serüvenleri, Eşekler Cenneti, Uzaylılar Gelince, Aslan İbiş, Sarıbey Yazarın Kedisi, Deli Uçurtma, Kıyıdaki Tekne, Küçük Balıkçılar, Küçük Telsizci, Yaşamdan Öyküler.
Işıl Özgentürk (1948-…) Kuş Ne Yana Öter?, Mavi Karaca, Keloğlan- Dünyayı Tanıyorum-Hayvanlar Toplantısı, Dünya’ya Masallar, Hayat Okulu.
İpek Ongun (1961-…) Maya’nın Günlüğü (Haydi Tanışalım, Güzel Bir Gün, İşte Benim Ailem, Haydi Oyuna ).
İsmail Uyaroğlu (1948-…) Bir Liranın İki Günü, Büyüyünce, Çocuk ve Şiir (şiir).



Koray Avcı Çokman (1982-…) Sahibini Arayan Keman, Işığın Çocuğu Arel, Advin Sahra Çölünde, Geveze Prensesin Mavi Günlüğü, Geveze Prensesin Mor Günlüğü, Flamingo Günlüğü, Eşekliğini Unutan Eşek, Arşi Dizisi 1-2-3, Advin Gümüş Sırtlı Goriller Ülkesinde, Masal Zamanı Dizisi, Yedikır’ın Kuşları, Midas’ın Peşinde & Kafadar Kuzenler Yassıhöyük’te, Bir Keloğlan Bir de Eşeği, Dedemin Uçan Dairesi, Yengeç Yazar, Değerler Eğitimi Serisi 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, Hoflipuf, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Kafadar Kuzenler Kapadokya’da, Sıra Sana da Gelecek, Tatlı Armutlar, Hoş Kokulu Kavunlar, Dolmalık Biberler, Tane Tane Narlar, Kelebek Kanadı Benek Benek, Meslekler, 19 Mayıs, 23 Nisan, Dıgıdık Fayton, Sıra Sıra Kabaklar, Sulu Şeftaliler, Kavgacı Patlıcanlar, Almarpa’nın Gizemi, Doğa Dedektifleri 1-2, Gülen Sakız Ağacı, Küçük Kirpi, Yavru Ayı Annesine Yardım Ediyor, Yeraltında Turplar, Sabırsız Karpuzlar, Yeşil Başlı Ördeğin Tarağı, Turuncu Pullu Balık, Kara Koyun, Mavi Tren, Palyaço Mumi’nin Sarı Benekli Papyonu, Maviye Boyanan Dana, Kargacık Niçin Mor Renge Boyandı?, Maymun Manki’nin Marketi, Meslekler, Fotoğrafçı Karga Gakgak, Benekli’nin Hediyesi, Gürültücü Vinç, Küçük Kanguru Büyüyor, İş Bölümü Yapalım, Sihirli Aynalar, Paylaşmak Ne Güzel, Kirpi Kiki’nin Karnı Ağrıyor, Kirli Vakvak, Patlak Gözlü Kardan Adam, Minik Serçe Uçmayı Öğreniyor, Minik Tırtıl, Minik Solucan, Küçük Karınca ile Güzel Papatya, Kıvırcık Koyunun Yavrusu, Minik Kanguru, Çölü Sevmeyen Minik Deve, Kendini Kuş Sanan Fil Yavrusu, Geveze Prensesin Pembe Günlüğü, Beyaz Yele ve Sesli Kitaplar Dizisi (Nilüfer Dericioğlu Ulaş ile), Ormanın Sesleri, Orman Haftası, Sesli Kitaplar Dizisi, Pıtır Arıcık, Top ile Başlayan Arkadaşlık, İyi Kalpli Ayçiçeği, Guguk Kuşu ile Kanarya, Kıskanç Kurbağa, Sarı Sarı Limonlar, Küçük Sincabın Yardımsever Arkadaşları, Sevimli Korkuluk, Pembe Uçurtma, Kırmızı Süt Arabası, Pufpuf Vapur, Çufçuf Tren, Papağan Panki ve Gökkuşağı, Minik Zebra, Tavşan Ailesi, Belediye Otobüsü, Kırmızı Traktör, Sevimli Cimcime, Cimri Tavşan, Badi Ördeğin Arkadaşı Nerede?, Zipzop Kurbağa’nın Evi, Utangaç Domatesler, Yaramaz Elmalar.
Mavisel Yener (1962-…) Evinden Kaçan Masal, Uçan Goril, Köpeğim Âşık Oldu, Düş Sandığı, Masalcının Mektubu, Ödev Makinesi, Dedektif Birce, İlk Okuma Dizisi, Tırtıl Teyze, Köpek Okulu, Mavi Orman, Dipsiz Göl, Çikolata Zamanı, Pasaklılar & Tehlikeli Maymun, Haylaz Pati’nin Serüvenleri (Öğretmen Sınıfa Ne Getirdi?, Haylaz Köpek Pati, Kremalı Köpek Gofret, Flüt Çalan Köpek, Korkunç Gölge), Kaç Güneş Var? (Aytül Akal ile), Çılgınlar Sınıfı 4/ Sırlar Takımı, Vampir Öyküsü, Uçan Şiirler (Aytül Akal ile), Sırsayar, Elma Şekeri Ülkesi, Ay Kaç Yaşında? (Aytül Akal ile), Dinozorla Kahvaltı, Çılgınlar Sınıfı/ Atlantis Takımı, Zeki’nin Zeka’sı Kaçtı, Gıdıklanan Kitap, Şakacı Kitap, Sihirli Masallar, Eğlenceli Şeyler Kitabı, Kayıp Kitaplıktaki İskelet- 2 Yaşayan Ölüler (Aytül Akal İle), Şiir Saldım Gökyüzüne, Palyaço Okulu (Çantadaki Hazine, Sınıftaki Aslan, Unuttum Öğretmenim, Sınıfta Karmaşa), Kayıp Kitaplıktaki İskelet (Aytül Akal ile), Şaşkın Şiirler (şiir) (Aytül Akal ile), Reçelli Şiirler (şiir) (Aytül Akal), Dolunay Dedektifleri 5/ Ölüler Ormanı, Kar Sesi (şiir- Aytül Akal ile), Kızlar Sünnet Olur mu?, Çılgınlar Sınıfı 2/ Çıldıran Kasaba, Çılgınlar Sınıfı 1/ Korsan Takımı, Balığım Şiir Yazdı (Aytül Akal ile), Öğretmen Neden Çıldırdı?, Dolunay Dedektifleri 3/ Mumya Dükkanı, Karamelli Akide Şekeri, Piyano Çalan Kedi, Sihirbaz Dinozor, Papağanlar Ne Yer?, Köpekleri Seven Kedi, İkizler Okula Başlıyor, Çılgınlar Sınıfı 3/ Dinozor Takımı, Dolunay Dedektifleri 6/ Yarasa Yarışları, Mavi Elma, Dolunay Dedektifleri 4/ Korkunç Satranç, Öykü Yazmayı Seviyorum (Aytül Akal ile), Hayaletten Mektuplar, Pasaklılar/ Timsah Havuzu, Kırmızı Şemsiye (Aytül Akal ile), Masalları Çok Severim, Bu Ne Biçim Armağan?(Aytül Akal ile), Bu Ne Biçim Sunum? (Aytül Akal ile), Üşengeç, Komik Şiirler (şiir), Mustafa Kemal’in Kayıp Seslerinin İzinde, Zaman Torbası,



Dolunay Dedevktifleri 1-2, Mavi Zamanlar, Zıplayan Şiirler (şiir) (Aytül Akal ile), Kremalı Köpek Gofreti & Çılgın Köpek Metelika, Ödevimi Kim Yapar?/Palyaço Okulu, Önce Çocuklar Düşledi, Hastanede Şenlik Var, Kayıp Seslerin İzinde.
Mehmet Atilla (1959-…) Havlayan Harfler, Formik ile Mirmik, Balıklar Tiyatroda, Uzaydaki Karanfil, Büyük Irmak, Defterim Işık Saçıyor, Kalbimdeki Kelebek, Bir Bayram Günü, Kafesteki Çikolata (şiir), Yüzümde Kırlangıç Gölgesi, Bilgisayardaki Saklambaç, Tansel Tozan Serüvenleri, Yapboz Çocukları, Parktaki Gergedanlar, Balıklar Tiyatroda, İngiltere’den Gelen Konuk, Benim Adım Zeybek.
Mehmet Güler (1944-…) Bastıbacak Virgül, Ben ve Öğretmenim, Yeryüzü Aşk Gökyüzü Sevda, Bulut Kız Şimşek Oğlan, Zamanın Elleri Var, Kargaya Şarkı, Mehmet Güler Kitaplığı, Çıtı Pıtı Özlem ile Yaramaz Özgür, Kelebekler Vadisi, Denizkızı, Galatasaray Destan Fenerbahçe Efsane, Yeşil Dinozorlar Derneği, Yüreklerde Fay Hattı, Saçları Boncuk Seli, Denizkız Irmakoğlan, Düşlerime Kuşlar Konuyor, Ayrılıktan Çok Aşktan Fazla, Cam Çocuk Dizisi, Kuş Okulu, Michael Jackson Yarın Bize Geldi, Tembel Teneke, Selam Vermeyi Seven Çocuk, Çim Adam, Elim Sende, Bayan Kertenkele, Kirpiler Banyoyu Sevmez, Boncuk Gözlü Kız Zeytin Gözlü Oğlan, Bir Tuz Masalı, Yelesi Rüzgar, Yedi Renkli Dünya Çocukları, Satılık Uzay Mekiği, Balonlar Gökyüzünün Olsun, İçim Dışım Gökkuşağı, Uçurtmam Bulutlardan Yüce, Aydede’nin Öpücüğü, Keloğlan Keleşoğlan, İkizler, Adım Çocukların Olsun, Kesekağıdı Ustaları, Okulumu Kaybettim, Kedi Günlükleri, Bir Kış Masalı, Ayın Arka Yüzü, Ninemin Yemekleri Dedemin Oyuncakları, Ne Şeker Şey Bunlar, Uzaylı Uzi, Düşler Bahçesi, Kestane Kız, Kırmızı Pelerinli Kurtçuk, Düşler Bahçesi (İlhan Enveroğlu ile), Zamana Dokunuyorum, En Güzel Gülücük Oyunu, Satılık Uzay Mekiği, Okul Bir Türküdür, Düşlerime Kuşlar Konuyor, Yedi Renkli Dünya Çocukları, Balonlar Gökyüzünün Olsun, Bir Kış Masalı, İçim Dışım Gökkuşağı.
Mehmet Kadri Sümer (?-…) Bir Demet Şiir (şiir), Bilmece Bildirmece (fıkra- oyun- eğlence), Portakalı Soydum Başucuma Koydum- Tekerlemeler (fıkra- eğlence- oyun).
Melike Funda Kaynak (?-…) Yaşama Doğru, Senfonik Öyküler, Teşekkür Ederiz Atam Dedim Sessizce, Selvi Çıkmazı, Güneşe Açılan Pencere.
Melike Günyüz (1968-…) Gümüş Göl Masalları, İlk Yazı Kitabım 1-2-3-4-5, Gakgukların Maceraları (Süslü Çikolata, Şarkıcı Gukki, Ses Yarışmaları, Mavi Gaki), Bitişik Eğik Yazılı Dünya Masalları, Keloğlan Suskunlar Ülkesinde (Buket Topakoğlu ile), Keloğlan Şaşkın Ülkesinde, Nasrettin Hoca ve Cimri Hoca’nın Hikâyesi, Keloğlan in the Land Of Silent, Where Has the Moon Gone?, Singing Contest, Gukki the Singer, Pamuk Karga/ Gakgukların Maceraları, Ay Nereye Kayboldu?/ Gakgukların Maceraları, Peygamber Hikâyeleri. Hani Dünya Kocamandı Dünyanın Güneşini Çalan Savaş ve.. (derleyici, Sema Devir, Zümra Küçük, Şamil Kucur ile).
Meltem Bilir Çimen (?-…) Masal Adası (Yasemin Derya Aka ile), Uzay, Masal Ormanı (Nejla Sakarya ile), Hompi Dompi Masallar (Yasemin Derya Aka ile), Masal Zamanı, Masal Denizi & İki Küs Kral, Peri Hazinesi Masalları (Kurabiye Adam- Aç Gözlü Tilki, Tavşanın Gelini- Cam Dağdaki Prenses, Cesur Jack- Çiftlikteki Köpek, Üç İplik Eğrici Kadın- Yaban Kuğuları, Bülbül- Balıkçı ve Karısı, Süper Kız Heidi, Küçük Ayda’nın Çiçekleri- Sihirli Lapa, Yel Değirmeni- Parmak Çocuk, Yedi Karga- Çoban Çocuk, Alaaddin- Karga ile Tilki, Uçan Sandık- Kurşun Asker, Sinbad- Küçük Kırmızı Tavuk)( Ecehan Ergin Çetin ile), Hikâyeli Boyama Kitapları (Sinbad, Robin Hood, Robinson Cruseo, Rapunzel, Pamuk



Prenses ve Yedi Cüceler, Külkedisi- Cinderella, Kurbağa Prens, Hansel ve Gretel, Heidi, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Alis Harikalar Diyarında, Pinokyo, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları (Ecehan Ergin Çetin ile), Sevimli Ayıcıklar & Ayı Poppi ve Bumba, Masal Bahçesi, Çocuk Gezegeni (Ecehan Ergin Çetin ile), Korsan Zorba ve Batık Gemi, Alfabe Etkinlikleri/ Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Noktaları Birleştir, Tamamla ve Boya/ Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Resmi Tamamla ve Boya/ Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Benim İlk İngilizce- Türkçe Resimli Sözlüğüm, Benim İlk Resimli Kelimeler Kitabım, Benim İlk Resimli Hayvanlar Sözlüğüm, English for Kids (Etkinliklerle İngilizce Öğreniyorum 1-2-3-4), Resim Nasıl Çizilir? (Hayvanlar, Taşıtlar, Eşyalar- Aletler), Resim Yapmayı Öğreniyorum, Resmi Tamamla, Çiz Boya Tamamla, Mavi Dünya, Hayvanlar ve Bitkiler, Alfabe, Çizim Kitabım ve Kolay Çizim Öğreniyorum, Benim Etkinlik Kitabım-2 / Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Sayılar/ Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Şekiller/ Okul Öncesi Eğitim Kitapları, Keşifler ve Kâşifler, Vücudumuz, İcatlar.
Mevlana İdris Zengin (1966-…) Filozof Köpek, Uçan Eşek, Kuşkucu Horoz/ Tuhaf Adamlar Serisi- 7, Romantik Tilki, Kardan Tavşan, Dünyanın En Uğurböceği, Profesör Haşır Huşur, Kuş Adam, Dokuz Düğmeli Adam, Vejetaryen Aslan, Kuyruğu Dumanlı Kedi, Televizyonları Bozulan Şehir, Tersine Adam, Saçları Dökülen Adam, Yağmurlu Şehirdeki Adam, Para Dağıtan Adam, Masal Alan Adam, Düşünen Adam, Kirpiler Şapka Giymez, Tehlikeli Bir Kipat, Kuş Renkli Çocukluğum, Sufi ile Pufi, Vay Canına, Dondurmalı Matematik, Çınçınlı Masal Sokağı, Ütüsüz Ayakkabılar, Çınçınlı Masal Sokağı, Hayal Dükkanı, Korku Dükkanı, Sinir Dükkanı.
Mevlüt Kaplan (1930-…) Mektuplar Barış Olsa, Bir Arpa Boyu Uygarlık, Adada Bir Yıl, Yolun Öteki Ucu, Kahraman Keloğlan, Tren Düdükleri, Ozanca, Mavi Sularda, Telli Turna, Ayça Kız, Anılarla Atatürk, Aksi Horoz, Altın Kaz- Büyülü Gül, İyinin Yardımcıları, Ağlayan Duvar, Balıkçı ile Balık Kız, Büyülü Gül, Cimri, Dağların Efsanesi, Edi Büdü, Elmacı Alakeçi, Günaydın Çocuklar, Haylaz Çocuk, Keloğlan ile Köse, Korkunç Serüven, Köyün Demircisi, Nasrettin Hoca, Peri Kızı, Sihirli Değnek, Tren Düdükleri, Yetim, Çalışkan Çocuk, İbikli Cingöz, İzmir’in Kavakları.
Miyase Sertbarut (1963-…) Sınıfta Kalanlar Okul Açtılar, Tarlakoz’un Tuzağı, Saat Canavarı, Akvaryumdaki Deniz Kızı, Koşkent’in Kayıp Çocukları, Kapiland’ın Kobayları, İkizler İz Peşinde, Sarı Maymun, Kaçak Köpek Biber, Yalancı Portakal, Dedemin Sihirli Dükkânı, Tuna’nın Büyülü Gemisi, Çöp Plaza, Bir Dilek Tut, Kapiland’ın Karanlık Yüzü, Altın Avcıları Plajda, Kokusunu Arayan Çiçek, Neşeli Marul, Kırmızı Başlıklı Ispanak, Kırmızı Kartal, Buz Bebekler, Sisin Sakladıkları, Komşumuz Çok Acayip, Yılankale, Gözlüklü Ayçiçeği, Mendel’den Kopya İnsana, Mezarlıktaki Gölge, Yangın Tüpüyle Uçan Çocuk, Çınar Ağacındaki Gizli Geçit, Büyümenin Zamanı Geldi, Salih Dede’nin Sihirli Kupası, Çiğdem Der ki.
Mustafa Oğuz (1974-…) Mavi Gelin, Gül Şehir, Tarifsiz Gökyüzü.
Mustafa Özçelik (1954-…) Kırmızı Uçurtma, Başak Anne, Aybüke’nin Çiçekleri, Papağanın Anlattığı Hikâyeler, Son Günün Sevinci, Balıkçıl Kuşu ile Yengeç, Keloğlan Masalları (derleyici), Nasreddin Hoca (derleyici), Denizdeki Hazine, Zengin Dilenci, Bir Testi Su, Seyfi Baba, Gülün Sırrı.
Mustafa Ruhi Şirin (1955-…) Gösteri Çağı Çocukları (eğitim), Televizyon, Çocuk ve Aile (eğitim), Çocuğa Adanmış Konuşmalar (eğitim), Çocuk Hep Çocuk (eğitim), Dersimiz



Çocuk (eğitim), Okula Giden Kedi, Harflerin Kardeşliği, Çocuğa Adanmış Konuşmalar 2 (eğitim), Keloğlan’ın Sevinci, Kuş Ağacı, Aslankuş/ Çocukları Uçuran Masallar, Kırk Birinci Gün, Guguklu Saatin Kumrusu/ Çocukları Uçuran Masallar, Horozlu Çocuk, Yağmur  Hikâye Serisi, Sihirli Gömlek, Mavi Rüyalar Gören Çocuk, Martıcık ile Tilki, Çocuk Edebiyatı Kültürü (edebiyat-inceleme), Gökyüzü Çiçekleri (şiir), Aşk Olsun Çocuğum Aşk Olsun (eğitim), Bostan ile Gülistan/ Sadi/ Klasiklerimiz, Kuşatılmış Çocukluğun Öyküsü (eğitim), Kar Altında Bir Kelebek, Dünya Kardeş Sobe (şiir), Masal Mektuplar, Çocukluğun Kozası (eğitim), Masal Atlası (eğitim), Çocuk Yüzlü Yazılar (eğitim), Dünyanın En Güzel Yeri, Çocuk Kalbimdeki Kuş (roman), Keloğlan’ın Oyunu, Beyaz Oyun Ağacı, Bir Şemsiyem Olsa Kuşlardan, 99 Soruda Çocuk Edebiyatı (eğitim), Çocuk ve Medya Çocuk Görüşü Kitabı (eğitim), Her Çocuğun Bir Yıldızı Var, Geceleri Mızıka Çalan Kedi, Masal Mektuplar, Gökyüzü Çiçekleri, Çocuk Kalbimdeki Kuş, Kar Altında Bir Kelebek, Kaf Dağındaki Uçurtma, Bir Varmış Bir Yokmuş- Uyku Kaçıran Masallar, Bülbül ile Leylek, Aslan Kuş, Rüya Gibi Adam, Die Turteltaube der Kuckkucksuhr.
Muzaffer İzgü (1933-…) Boncuk- Ben Çocukken 6, Ayıya Bak, Hayri Potur Görünmez Çocuk, Hayri Potur ve Pempirik, İçimde Çiçekler Açınca, Ökkeş Dizisi, Gökten Üç Elma Düştü, Anneannem Hayvanlar Arasında, Çocukların Ormanı, Uykucu Sibel, Sarı Civciv, Anneciğim Acıktım, Çıplak Ayaklı Futbolcu, Bisikletim Vız Vız, Bülbül Düdük, Bulutlara Simit Satan Çocuk, Süslü Kızlar, Şarkıcı Kuşlar, Kahkahacı Sınıf, Kahraman Kuçu, Okula Giden Robot, Akrobat Pisicik, Al Yanaklı Hasan, Anneannemin Apartman Kuzusu, Armutçu Ayı, Anneannemin Gramofonu, Anneannem Gelin Oldu, Anneannemin Bebeği, Uçan Eşek, Uzay Dolmuşu Kalkıyor, Uzay Karpuzu, Yaşasın Anneannespor, Yumurtadan Çıkan Öğretmen, Yusuf’un Treni, Hokus Pokus, Sarı Şapkalı Kardan Adam, Mum Bebek, Ben Cumhuriyet Bayramında Doğdum, Kara Pamuk, Konuşan Kedi, Korkak Kahraman, Kuklacı Çocuklar, Küçük Arı Büyük Arı, Kızılderili Çocuklar, Kiraz Kız, Konuşan Balon, Gözlüklü Köpek, Eşeğin Türküsü, Güldüren Uçurtma, Can Dayım, Kedicik Patileri Minicik, Atatürk’ü Gördüm, Bandocu Çocuk, Anne Dersim Bitmedi, Anneannemin Anı Defteri, Anneannemin Kuyrukluyıldızı, Anneannem Süsleniyor, Canım Öğretmenim, Şikayetçi  Şakir, Her Şeye Ağlayan Kız, Bizim Sınıf Kıra Gitti, Yaramaz Kukla, Topum Bana Küstü, Bizim Sınıfın Ormanı Var, Anneanneme Bilgisayar Öğretiyorum, İnci Minci Birinci, Ben Üzümüm, Fulya’nın Bebekleri, Çıngıraklı Çoban, Kuşadalı Metin Kaptan, Duyduk Duymadık Demeyin, Arıcık, Yedi Renkli Saat, Kabakçı Amca, Uçtu Uçtu Ali Uçtu, Kardelen, Pazar Kuşları, Karlı Yollarda, Pembuye Reş, Bakkal Amca, Anneannem Bulutları Boyuyor, Anneannemin Cep Telefonu, Küçük Dev Adam/ Çocuk ve Gençlik Yazınında Muzaffer İzgü Sempozyumu (eğitim), Anneannem Süsleniyor, Anneannemin Cep Telefonu, Anneannem Bulutları Boyuyor, Anneannem Hayvanlar Arasında, Bakkal Amca, Kedicik Patileri Minicik, Atatürk’ü Gördüm Ben, Bandocu Çocuk, Ökkeş Kapıcı, Ökkeş İşportacı, Ökkeş Denizde, Ökkeş Balık Avında, Ökkeş Bahçıvan, Ökkeş Maçta, Ökkeş Otaparkta, Ökkeş Lunaparkta, Ökkeş Kurt Avında, Ökkeş Dolmuşcu, Anneannemin Kuyrukluyıldızı, İlk Okuma Dizisi, Bizim Sınıfın Ormanı Var, Fulya’nın Bebekleri, Canım Öğretmenim, Her Şeye Ağlayan Kız, Bizim Sınıf Kıra Gitti, Topum Bana Küstü, Ben Üzümüm, Yaramaz Kukla, Gelin Bebek, Anneannem Askere Gidiyor, Şeker Kız, Anneannem Dans Kraliçesi, Hayri Potur Harry Poter’e Karşı, Das tagliche Brot.
Mümtaz Zeki Taşkın (1915-…) Çocuklarımıza Resimli Şiirler (şiir), Çitlembik Kız, Çocuklara Kahramanlık Hikâyeleri, İstanbul Yemişi, Şampiyon Topaç.



Nazır Şentürk (1948-…) Kel Kedi, Dalda Uyuyan Serçe, Sevdalı Fare, Kırmızı Karınca’nın Anıları.
Nazlı Eray (1945-…) Karga Feramuz’un Aşkı, Bir Böcek Sevdim, Gören Gözler Duyan Kulaklar, Çığlık Atan Mumya & Usta Kalemlerden Masallar (Nazan Erkmen ile), Sihirli Saray, İki Kafalı Topaç Villy, Naz ve Köşkteki Vampir, Gece Çiçeği İstanbul & Usta Kalemlerden Masallar, Frej Apartmanının Esrarı, Billur Ahtapot ile Mor İnci, Naz ve Büyülü Bahçe.
Nazlı Orbay (?-…) Tosbik Tosbağa, Torba Gaga, Fırt Fırt Fırça.
Necati Mert (1945-…) Bir Bir Değilken, Hindinin Biri.
Necati Tosuner (1944-…) Dayım Balon Olmuş, Arda’nın Derdi Ne?, Dur Bakalım Petek, Kitabın Adı, Keleş Osman.
Necla Ülkü Kuglin (1950-…) Batıkent Çocuk Şenliği, Sevincin Sırrı (Mavi Kuş, Cem’in Çaydanlığı, Ebruların Tatili, Şekerle Biberin Gelişi, Çocuk Müzesi), Onlar Ermiş Muradına, Masallar (Kırmızı Başlıklı Kız, Çizmeli Kedi, Uyuyan Güzel, Çirkin Ördek Yavrusu, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel, Pamuk Prenses, Kül Kedisi (derleyici) ).
Neşe Türkeş (?-…) Renkler Küsünce & Bir İnsan Hakları Masalı, Müzikli Türkiye Yolculuğu- Gizli Dost & Bir Marmara Macerası (Meltem Ökten ve Nihan Uçar ile), Müzikli Türkiye Yolculuğu- Rüzgarla Konuşmak & Bir İç Anadolu Macerası (Meltem Ökten ve Nihan Uçar ile), Müzikli Türkiye Yolculuğu- Çingene Kız’ın Gizemi & Bir Güney Doğu Macerası (Meltem Ökten ve Nihan Uçar ile), Bay Majör’le Klasik Müzik Masalları Seti.
Nihat Behram (1946-…) Göğsü Kınalı Serçe / Şiirlerle Halk Masalları.
Niyazi Birinci (1945-…) Aynur’un Annesi, Balıkçının Oğlu, Minnoş Kedi, Sultanlar Sultanı, Elmas Nine, Çiçekçi Tavşan, Çocuk Hikâyeleri Serisi, Çocuğun Ramazanı, Sevimli Palyaço, Bizim Can.
Nuran Turan (1938-…) The Secret of Cappadocia, The Space Kid Ulya at the Topkapı Palace, Kediler Yaz Okulu, Zaman Çadırı/ Düş Gezgini 2, Nasrettin Hoca ve Değerler (Aldatmaca, Nasrettin Hoca Albino Sincap, Nasrettin Hoca Hayvanat Bahçesinde, Mavi Boncuk), Kuşlar Adası, Uzaylı Çocuk Ulya Mardinde, Nur Ana/ Büyük Ada’da Macera, Uzaylı Çocuk Ulya Topkapı Sarayında, Kır Öyküleri 1-2, Kaya ile Sinan Yunuslarla (Arı-su Aksoy ile), Samanyolu’ndaki Karagöz ile Hacivat, Uzaylı Çocuk Ulya İstanbul Tılsımlarının Peşinde, Kır Öyküleri, Çocuk Sevgidir, Mevlana İnternette, Kapadokya’nın Sırları, Gılgamış, Serdar’ın Zaman Yolculuğu, Rüya Kapanı, Nevruz Şenliği, Tsunami Sandığı, Nasreddin Hoca Eğlence Köyü, Neval Anne, Kediler Yaz Okulu, Kır Öyküleri, Serdar’ın Karabasanı, Kemal Sunal Çocukken, Üç Gümüş Top, Kaya ile Sinan Masal Dünyasında, Bahtsız Şehzade, Masal Kuşu, Kar Tanelerinin Dansı, Nasreddin Hoca Nasıl Horoz Olmuş?, Yıldız Yağmuru, Ata’ya Armağan, Nur Ana, Göbekli Tepe Eteklerinde Uzaylı Targon ve Tarih İzcileri, Tıpkı Nasrettin Hoca Gibi, Nasrettin Hoca ve Serdar.
Nurdan Damla (1963-…) Işık Hızı Yolculuğu Peygamberimizin Mucizeleri, Eren ile Ceren İlk Okuma Serisi (Renklerin Bayramı, Şekillerin Oyunu, Meyvelerin Oyunu, İnci’den Sevgilerle, Karne Sevinci, Baharın Şarkısı, Gece ile Gündüz, Kırmızının Sevinci, Benim Adım El, Okuma Merakı, Dört Kardeş, En Güzel Gün), Biricik Dinim İslam, Besmele Hazinesi, Çöller Kraliçesi, Güneşin Yavruları, Sevgi Kuşları, Laliş, Sebe Kraliçesi Belkıs, 40 Adımda Muhteşem Peygamberim, Dünya Çocuklarına Peygamber Şekerleri, 365 Days With The



Prophet Muhammad, 365 Günde Sevgili Peygamberim, Canım Kitabım Kur’an, Neşeli Cırcır, Ramazan Günlüğüm, Gururlu Fil, Masal Kitapları Seti (Tuncel Altınköprü ile), Gül Nineden Masallar, Renkli Denizaltı Ülkesi Masalları, Mutlu Düşler Ülkesi, Merviş ile Maviş, Dünya Yolcusu Murat, Mucizeler Tüneli, Dünya Çocukları Peygamberimizi Tanıyor, Bizim Evde Ramazan.
Nur İçözü (1948-…) Beyaz Konak’ın Köpekleri, Bana Derler Küp Cadısı, Ena Mena Dosi, Kar Yağıyor/ Şipşirin Öyküler, Şaşkın Kuğu Yavrusu, Aynadaki Kız, Lay Lay Lom, Bana Dikkatle Bakın, Badem Çocuk Dengeli Besleniyor, Artık Okuyorum 1-2-3-4-5-6-7-8-9- 10, Güneşe Tırmanan Çocuk, Tırmık ile Isırık, Dilek Mağarası, Çokbilmişle Alıngan, Bintepe’nin Hayaleti, Reyhan, Bana Dikkatle Bakın, Kar Yağıyor, Bana Derler Küp Cadısı, En Güzel Kimin İşi, Farafarafilli 1-2-3, Sihirli Düşler Kesesi (4-5. sınıf), Bahar Perisinin Gezisi, Sihirli Yosunlar, Kafadenkler Kar Canavarının Peşinde, Badem Çocuk Dengeli Besleniyor, Bilgin Dede’nin Zaman Makinesi, Mağara Devleri, Korsanların Peşinde, Şeytan Bunun Neresinde, Uzayda Buluşalım, Pelikan Adası, Dünyanın Gözyaşları, Cadılık Parayla mı?, Çiçektop’tan Haber Var, Guguk Gu ile Aksak Saksak, Kuyruğunu Arayan Tavşan, En Güzel Kimin İşi?, Gökten İnen Üç Yıldız, Canı Sıkılan Deniz Feneri/ Masal Bahçesi, Kibritçi Dede/ Masal Bahçesi, Kar Dansı/ Masal Bahçesi, Yalancı Yıldız/ Masal Bahçesi, Gölün Dibindeki Ejderha, Gözünü Güneşe Diken Devler, Kaçın Amazonlar Geliyor, Korsanlar Peşinde, Periler Ülkesinde, Korku Tüneli, Altın Post Avcıları, Alev Dilli Canavar, Kar Tanesindeki Çocuk, Yıldız Yağmuru, Bizim Aile 1-2 (Saadet Ceylan ile), Mağara Devleri, Uzayda Buluşalım, Bugün Ne Cadılık Yaptım, Yalancı Yıldız, Tatile Gidiyoruz, En Güzel Çiçek Yarışması, Tospik Kaplumbağa.
Nükhet Amanoel (?-…) Winnie The Pooh Tatil Kitabı, Disney Prenses Tatil Kitabı & Büyülü Uyuyan Güzel.
Oryal Gökdemir (?-…) Yeni Çocuk Kitapları.
Ömür Kurt (1982-…) Karaca ve Sihirli Orman.
Özgür Sinan (1959-…) Sınıf Başkanı, Sivri İş Başında, Küçüklük Başa Bela, Öykü Dünyası (4. sınıflar için), Öykü Baharı (2. sınıflar için), Öykü Mevsimi (3.  sınıflar  için),  Çiko’ya Ne Oldu?, Filozof Öyküleri, Filozof  Tosbağa  ile  Bücürük,  Prensesin  Kaderi, Yaşanmış Filozof Öyküler, Felsefeyi Sevmek (Kaynak kitap).
Özlem Aytek (1969-…) Can Kız ile Cin Kız, Elma ile Bayat Ekmek (Başucu Öyküleri), Karanlıktaki Renkler- Şekerleme Öyküleri, Çocuklara Mavi Öyküler, Kırmızı Başlıklı Masallar, Güzel Masallar, Masal Sepeti.
Özlem Şekercioğlu (1970-…) Düşle, Çiz, Boya (Leyla Uzayda, Leyla Ormanda, Leyla Denizde), Postacı Çocuk (Kayıp Mektuplar, Piranda’ya Mektup, Sürpriz Davet).
Pakize Özcan (1951-…) Sürüsünü Yitiren Küçük Fil, Üstüme Kar Yağıyor, Tatlım Ödevini Yap, Minti Düşler Ülkesinde, Gücünü Yitiren Kral, Gülkız, Toprağa Düşen Tohum.
Refik Durbaş (1944-…) Bez Bebekle Kuklası (şiir), Kuyruklu Hayvan Masalları, Kırmızı Kanatlı Kartal, Tilki Tilki Saat Kaç, Kuyruğu Zıp Zıp Kanguru, Gazeteci Çocuk (şiir), Biri Dev Biri Pire, Gül ile Sitemkâr, Kırmızı Kanatlı Kartal (şiir), Kar Üstünde Beyaz Bulut (şiir), Köroğlu, Kurabiye Ev.
Rubil Demir (1953- …) Göğü Taşlayan Çocuk. (şiir)



Sadık Yalsızuçanlar (1962-…) Masal İstasyonu, Mavi Kanatlı Bir Kuş, Armağan Kulesi, Anne Kalbe Gizlenir.
Seçil Özden (?-…) Renkler Kraliçesi, Setenay’ın Ağacı.
Selami Şimşek (1974-…) Seçme Nasreddin Hoca Hikâyeleri.
Selin Tunç (?-…) Onno ve Leyla’nın Maceraları.
Serpil Ural (1945-…) Tek Gözlü Kedi 1-2, Dünya Masalları 1-2-3- (derleyici), Eşek ve Berk, Onbaşı Nezahat, Pazarda Neler Var Neler, Ali Babanın Çiftliği, Gürültücü Ali, Mikrobun Ettikleri, Sabiha, Ayrı Evler, Yasaklı Pansiyon, Çıktı, Çıktı, Ne Çıktı?
Sevim Ak (1955-…) Toto’nun Sınıfı, Eskiler Alırım, Gemici Dedem, Pembe Kuşa Ne Oldu?,Toto ve Şemsiyesi, Az Buçuk Teo, Küçük Sırlar, Domates Saçlı Kız, Gökte Biri Var, Saçlarında Soru İşaretleri, Gözlerinde Güneş Var, Dörtgöz, Çilekli Dondurma, Penguenler Flüt Çalamaz, Lodos Yolcuları, Dalgalar Dedikoduyu Sever, Mahalle Sineması, Sakız Kızın Günleri, Horoz Adam ve Korsan, Puldan Taştan ve Lahanadan, Duvarlar Resim Olsa, Yıldızlar Nereye?, Gazete Fısıltıları, Kırık Şemsiye, Babamın Gözleri Kedi Gözleri, Puf Pufpuf, Cuf Cufcuf ve Cino, Dünyanın En Şişmanı, Vanilya Kokulu Mektuplar, Sıcak Çikolatalı Yolculuklar, Gökkuşağı Yazı, Şarkını Denizlere Söyle, Karşı Pencere, Uçurtmam Bulut Şimdi, Güneşin Çocukları, Çilekli Dondurma, Kuşlar Kralı Nikola.
Sevin İzgü(?-…) Dans Eden Mutlu Filler, Hoş Geldiniz Uzaylılar, Sirk Gitti Biz Kaldık, Simitçilerle Boyacıların Maçı, Dev Adamlar, Zürafanın Düşleri, Bebek Bakıcısı Kaplumbağa, Dost Ayılar, Ben Trabzonsporluyum, Ben Beşiktaşlıyım, Ben Fenerbahçeliyim, Ben Galatasaraylıyım.
Seza Kutlar Aksoy (1945-…) Küçük Prenses ve Kardelen, Çevrimiçinde Şerafettin, Uğurböceğinin Mutluluk Anları, Nil Soru Soruyor, Uyku Ağacı, Noktacık, Şişko Patates, Düşler Tramvayı, Tomurcuk ve Pembe Kedi Altın Peşinde, Şeker Kız ve Büyülü Elma, Yolculuk, Nun Gelince, Akıllı Anka, Güneşe Köprü, Güvercin’in Saati, Büyülü Bahçe, Nun Gelince…
Suat Batur (1957-…) Sincap ile Saksağan, Kartal ile Serçeler, Ormanın Başkanı Kim Olacak, Maymun ile Kargalar, Maymun Köpek ve Ayı, Benekli ile Tilkiler, Avcı ile Ayılar, Çiftçi ile Kurt, Köpek Balığı ile Diğer Balıklar, Keçi ile Kurtlar, Tüccar ile Papağan, Çağdaş Türk Fabl Dizisi, Kırmızı Bisiklet.
Süleyman Bulut (1954-…) Günaydın! Günaydın!, Toparlacık Nokta ve Arkadaşları, Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler 1-2-3, Kocaman Küçük Deniz, Çocukların Hakları Var (Ben Bilirim, Anne Ben Yapabilirim,, Palavracılar Kralı, 101 Ninni, 101 Tekerleme, 101 Yanıltmaca, Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa, Kar Tanesi, Sarıtay, Su Kardeşler, Aslan Kral Kork, Yeşil Yürek Kayabeyi, Bil Beni Bileyim Seni-1, Penceredeki Kuş, Kardeşlik Çemberi, Hey Küçük!, Sihirli Çaydanlık, Mor Benekli, Şipşak Bilmeceler 3/ Şuuuttt ve Gooll!, Yıldızlı Alfabe, Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?, Ormandaki Dev, Gemici Sinbad/ Binbir Gece Masalları, Maviş, 101 Deyim 101 Öykü, 101 Atasözü 101 Öykü, Arkadaşım Nasreddin Hoca.
Şafak Uysal (1980-…) Oscar ve Saklı Efsane, Oscar ve Çilek Kokulu Kız.
Şebnem Yüce (1960-…) Bir Bennudur İstanbul, 51 Leylakları, A Phoenix named Istanbul (Nazan Erkmen ile).



Tacettin Şimşek (1961-…) Kuramdan Uygulamaya Çocuk Edebiyatı El Kitabı*
Turan Yüksel (?-…) Karanlığı Kovan Ateşböcekleri, Masaldan Çıkamayan Ejderha, Bizi İzleyin Demiş Karıncalar, Günlerden Bir Gün, Bukleli Kız, Kartalın Düşleri Yere Düştü, Belirli Günler ve Haftalar (yardımcı kitap), Türkülerimiz, Ninnilerimizden Seçmeler, Türk Bilmecelerinden Seçmeler.
Turgay Fişekçi (1956-…) Leyla ile Mecnun, Yeşil Tatil.
Ulviye Alpay (1951-…) İdil Gülen Çocuk, Çocukların Sırrı, Gezginin Ayak İzleri, Tren Gelir Hoş Gelir, Harflerle Dans, Hayvanlarla El Ele (Denizin Yakut Çocukları, Soylu Kediler ve Tekirler, Seher Kuşu Filamingo), Şirin Kız Yurdunu Geziyor, Sevimli Dostlar, Babam Sınıfta Kaldı, Ben Balık Gibi mi Doğdum?, Arşivci Çocuk, Arkadaşım Beate, İdil ve Düş Evi.
Ülker Köksal (1931-…) Benim Çirkin Kardeşim, Dağ Denize Kavuştu- Sevgili Kulübemiz- Ayşegül- Mustafa Kemal’in Askerleri (oyun), Çocuk Oyunları/ Ormanın Bekçileri- Yarını Akıl Yapar- Gökten Kaydı Üç Yıldız- Gül Emri (piyes), Ankara’da Leylak Günleri, Bana Çocukluğumu Anlat, Ayşegül, Boncuk Adası, Dağ Denize Kavuştu, Sevgisayar, Toplu Oyunları 4/ Buluşma- Tata’nın Çocukları, Dönüş Yolunda Bir Çocuk- Şaka- Eşikte- Sil Baştan- Sıfıra Bir Var- Binbir Çiçek Kolonya Fabrikası (piyes), Annemle Kahve İçmek, Benim Sevgili Genim, Uzayda Kedi Var mı?, Altın Kayalar Adası, Çocuk Oyunları 1 (piyes), Uzaydaki Arkadaşım, Mevsimleri Seçelim, Çocuklar İçin Tiyatro Oyunları 1-2-3, Sırça Köşk- Barış Gezegeni- Mavi Gezegeni Kim Kurtardı? (oyun), Masallar En Küçükler İçin, Birazcık Büyükler İçin.
Ülkü Tamer (1937-…) Pullar Savaşı, Günışığı Hoşça kal.
Ünver Oral (1937-…) Karagöz’ün Helikopteri, Ah Şu İnsanlar, Prenses ve Çoban, Allah’ı Arayan Çocuk (dini eğitim), Kuklacı Kardeşler, Kediler Okulu, 100 Çocuklu Anne, Çocuklara Güldüren Şiirler (şiir), İbiş ve Karagöz, İbiş’in Bakkallığı, İbiş Geldi Karagöz Geldi, İbiş Yeni Evde, Karagöz ve Trafik, Türk Ninnilerinden Seçmeler, Cin İkizler, Türk Manilerinden Seçmeler, Türkülerden Seçmeler, Ülkücü Ali, Küçük Kuklacılar, Arkadaşım Cicikuş, Cin İkizler, Canlı Karagöz, Karagöz’den Hikâyeler, Karagöz Belediye Memuru, Karagöz Amca Piknikte, Karagöz Amca Yaş Gününde, Karagöz Amca Balon Peşinde, Karagöz Amca Evde, Karagöz Amca Çocuk Bahçesinde, Karagöz Amca Trafik Polisi, Karagöz Amca Sınıfta, Karagöz Amca Okulda, Karagöz Amca Köyde, Karagöz Amca Denizde, Karagöz Amca Uçurtma Şenliğinde, Karagöz Amca Parkta, Çocuklara Karagöz ile Hacivat, Karagöz Futbolcu, İbiş’in Akıl Dişi, Karagöz ile Hacivat (derleyici), Karagöz’ün Dondurmacılığı, Karagöz ile Hacivat Söyleşmeleri, Karagöz Televizyonda, Tekerlemeler, Türk Bilmecelerinden Seçmeler, Küçük Mehmetçikler, Karagöz Geldi Hoş Geldi.
Üzeyir Gündüz (1950-…) Cambazhane Merakı, İbibik Yuvası, Gül Ahmet, Kibarcık Davranış Kazandırma Dizisi (İngilizce- Türkçe), Horoz Paşa, Ahmak Köyün Akıl Küpleri, Yağmur Gözlü Çocuk, Küskün Bulut, Afrikalı Keloğlan, Sihirli Tebeşir, Tek Kanatlı Güvercin, Pembe Kızın Ölümü, Balon Kafalı Memidik, Çoban Kızı ile Kurt Prens, Yirmi Beş Santimlik Kahraman, Göbelek Amcanın Masal Tüneli, Kandil ve Uçurtma, Bayram Şenliği, Anneler ve Kuzular, Yasak Sözcükler, Kibar Canavar, Üç Geveze Bir Cingöz, Göl Canavarı, Komşu Komşu Aç mısın?, Tuz Ali ile Şeker Ayşe, Mızmız Hanım’ın Evi, Hımhım Dede (Pascal Garnier ile), Kara Giysili Üç Mutsuz Adam, Kahraman Eşekler, Çocuktum Ufacıktım Hak İçin Yola Çıktım, Ormana Bırakılan Kız, Şişko Timsah, Şirin Palavracı (Chris Donner



ile), Arsız Kızlar Çetesi (Judy Blume ile), Bisküvi Gofret Çikolata (François Schoeser ile), Gizemli Kara Kedi (Paul Thies ile), Kalinka Malinka (Neşeli Mektuplar)(Evelyne Reberg ile), Uğursuz Öpücük (Pascal Basset Cherlot ile), Süt Annesi Bir Kurttu (Thierry Lenain ile), Moris’in Odası (Paula Fox ile), Baykuşlu Çocuğun Sırrı (Martin Waddeli ile), Annem Kayboldu (Gerard Pussey ile), Bir Kilo Portakal (Roseiyne Moral ile), Baş Belası Aliyenur (Marie Desplechin ile), Yuva Kızı Şarlot (Snadrine Pemusch ile), Kahrolsun Ev Ödevi (Marie- Aude Murail ile), Balıkçının Kızı (Paula Jacques ile), Küçük Veteriner, Erdem’in Hazinesi, Adalet Uğruna, Kara Kıta Masalları, Ölüme 120 Dakika, Kütüphaneye Düşen Öküz, Hüzün Çorbası, Sevgi Çemberi Dizisi (Hasan Demir, Sırrı Er ile), Uçuk Kaçık Masallar, Değirmenden Gelen Haber, Sakıncalı Yumurcak, Annemi Seviyorum/Kibarcık, İsraf Teyze, Masal Kutusu 1-2, İdamlık Şehzade, Kırmızı Kimonolu Kız (Kay Haugaard ile), Dört Aile Bir Ada (Paul Jammes ile), Tek Kanatlı Güvercin, Bayram Şenliği.
Yağmur Artukmaç (?-…) Teo’nun Gece Korkusu Kitabı (eğitim)( Rabia Ünsaldı Köle ile), Teo’nun Kaka Kitabı (eğitim)(Pınar Çakır Aksu ile), Teo’nun Tırnak Yeme Kitabı (eğitim)(Ceylannur Akgün ile), Teo’nun Tablet Kitabı (eğitim)(Özlem Sürücü ile), Teo’nun Dalga Geçme Kitabı (eğitim)(Ceylannur Akgün ile), Teo’nun Can Sıkıntısı Kitabı (eğitim)(Hande Aydın ile)
Yalvaç Ural (1945-…) Mızıkçının Oyunları (fıkra- eğlence- oyun), Sihirli Pabuçlar 1 Cabbar’ın Tuzağı (fıkra- oyun- eğlence), Alucura Çayevi/ Küçük Yaşar’ın Öyküsü, Kulağımdaki Küçük Çan (şiir), Tepemde Eşekarısı Gibi Vızıldaşıp Durma (yardımcı kitap), Kırmızı Kızlar Çatıları Gizler, Akıllı Minik ile Obur/ Mevsimler (fıkra- eğlence- oyun), Kaz Zıpırları (fıkra- eğlence- oyun), Gözü Boynuz ile İzi Yaldız, Stephan Hawking Herkül’ü Döver, Sincap (şiir), Başparmak Çocuklar (eğitim), Temel Reis Ispanağı Yoğurtsuz Yer Çocuklara Denemeler, Bal Avcısı Küçük Piti, Korkuluğun Kalbi, Bir Gök Dolusu Güvercin, Kayıp Ülkenin Çocuğu, Gölcüğün Küçük Avcıları, Tekir Noktalama İşaretlerini Öğretiyor (eğitici kitap), Hayvanlar Yalan Söylemez/ Sokak Ansiklopedisi, Kırmızılı Çocuk & Oyun Kitabı, Anadolu Efsaneleri, Korkulu Bir gün, Karatavuk Görsel Okuma ve Oyun Kitabı (eğitici kitap), Timsahlar Diş Fırçası Kullanmaz (yardımcı kitap), Kahraman Süvariler, Müzik Satan Çocuklar, La Fonten Orman Mahkemesinde, Tembeller Orkestrası Sakızağacı Çocukları, İyi Geceler Bozi, Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı, Uçurtmam Çaylak Kuyrukları Yarka, Sihirli Pabuçlar 2 & Abdullah’ın Oyunu (fıkra- eğlence- oyun), Üçgen Zıpır Bilmeceler (fıkra- eğlence- oyun), Zzzzzzzıııı-Pırr Bilmeceler (fıkra- eğlence- oyun), Problemli Apartman Çocuğu, (Yeni Zıpır Bilmeceler Gözlüklü, Dinazor Bilmeceler Gözlüklü, Hormonlu Zıpırlar, Üçgen Zıpırlar, Mega Zıpır- Cık Bilmeceler, Alfabe Boyama, Teneffüs Zıpırları, Dinozopor Bilmeceler, Fil Filince Kuş Dilince, Zıpırmatik Bilmeceler, Zıpırsal Bilmeceler, Saklanbos Zıpır Bilmeceler, Tepetaklak Zıpır Bilmeceler, Zıpır- Matik Bilmeceler, Kedi- Köpek Zıpırları, Mega- Zıpır Bilmeceler, Gak Gak Gubalak Bilmeceler, Gözlüklü Zıpır Bilmeceler), Efsaneler, Bir Gök Dolusu Güvercin, Kahraman Süvariler, Kedi Köpek Zıpırları, Tembel Tenekeler, Zip- Zop- Zup, Sihirli Pabuçlar 1-2, Müzik Satan Çocuklar, Kayıp Ülkenin Çocukları, Kulağımdaki Küçük Çan, Kahraman Süvariler, Gölcüğün Küçük Avcıları, Tembel Tenekeler Takımı (şiir), La Fontaine vor dem Waldgericht.
Yavuz Bahadıroğlu (1945-…) Canavar Robot, Vatan İçin, Can’ın Hatıra Defteri, Mahmut Dede’nin Terazisi, Küçük Kahraman, Gizli Kahramanlar, Kır Gezisi, Bizi Kimler Dinliyor?, Çamurdan Meyve Olur mu?, Heyecanlı Yolculuk, Bici Bici Masallar, 40 Geceye 40 Masal, Üç Kaçak Yolcu, Uzay Çocuğu, Karıncalar Savaşı, Yetim Çocuk, Yaramaz Ayı Zirzop,



Tuhaf Çocuk, Gıdı Gıdı Masallar, Vatanını Kim Sevmez ki!/ Erdem Hikayeleri (fıkra- eğlence- oyun), Çıtır Çıtır Masallar, Alican ile Ercan, Kurnaz Tilki, Yavru Kuşlar, Kedi Olan Köpek, Kötü Huylu Karga, Karınca Birliği, Fare ile Fil, Küçük Çoban, Fedakar Annem, İki Kardeş, Haram Yemenin Sonu, Zengin Olan Dilenci, İlk Okuma Serisi (Cingöz ile Camgöz, Tavşancık ve Gökyüzü, Şifalı Elma, Şirin Kedi, Efe’nin Zavallı Midesi, Arpacı Kumrusu, Çalışkan Mehmet, Kendini Beğenmeyen Ağaç), Şehzade Murat, Oruç Tuttum Sevinçten Uçtum (dini eğitim), Her Şeyin Bir Ustası Var (dini eğitim), Var Arkadaşlık Gibisi (fıkra- eğlence- oyun), Doktor Olacağım, Akvaryum Güzeli, Ördek Vakvaka, Sabırsız Tavşan, Dertli Alp Keçisi, Yavru Pelikan, Uyanık Geyik, Çizgili Zürafalar, Alaycı Alabalık, Kararlı Balıklar, Kardeş Böcekler, Saf Kuzucuk, Çevre Bize Emanet (fıkra- eğlence- oyun), Köy Çocuğu, Sular Altında Bir Ülke, Adil Olan Kazanır (fıkra- eğlence- oyun), Kim Demiş Fedakarlık Zor Diye (fıkra- eğlence- oyun), Bizim Can, Ha Gayret Başaracaksın! (fıkra- eğlence- oyun), Sevgi Ne Güzel Şey (fıkra- eğlence- oyun), Tarih Cesaretle Yazılır (fıkra- eğlence- oyun), Çalışkanlık İçeri, Tembellik Dışarı (fıkra- eğlence- oyun), Dayanışma En Büyük Güçtür (fıkra- eğlence- oyun), Dürüst Ol ki Mutlu Olasın (fıkra- eğlence- oyun), Hayat Yardımlaşınca Güzel (fıkra- eğlence- oyun), Zikir Fikir Şükür (dini eğitim), Kardeş Böcekler, Saf Kuzucuk, Yavru Pelikan, Uyanık Geyik, Sabırsız Tavşan, Dertli Alp Keçisi, Kararlı Balıklar, Benim Güzel Allah’ım, Rabbimi Tanıdım Mutlu Oldum (dini eğitim), Akıllı Kaplumbağa, Masal Masal Hoppaba, Masal Masal Cuppala, Yaramaz Piti, Pamuk ile Kurnaz Fare, Cikcik Serçe, Tekir ile Joli, Saksıdaki Fabrikalar, Köy Çocuğu, İki Kirazın Sohbeti, Teşekkür Ederim Allah’ım (dini eğitim).
Yılmaz Karakoyunlu (1936-…) Serin Kız’ın Gökkuşağı.
Yusuf Dursun (1949-…) Mutlu Günlerim Mübarek Gecelerim, Anadolu Fatihi Sultan Alp Arslan, Sultandım Fatih Oldum, En Gür Seda İstiklal Marşı, Neredesin Fino, Çocukluğum Sobe, Bir İncidir İstanbul, Tatlı mı Tatlı Duam, Masal Doktoru Suçlu Peşinde, Benim Canım Anadolu’m- Çocuklara Milli Şiirler (şiir), Blessed Days and Holy Nights (dini eğitim), My Sweet Prayers, Benim Babam Biricik, Kuş Yuvası Yüreğim (şiir), Yıldız Gözlü Melek Yüzlü Şiirler (şiir), Masal Doktoru Sevgi Bahçesinde, Masal Doktoru Mutluluk Ülkesinde, Uçan Ayakkabı, Kuş Topu, Minik Serçe, Masal Okulu, Peygamber Çiçekleri (dini eğitim), Bir Goncadır Peygamberim (dini eğitim), Benim Canım Anadolu’m & Çocuklara Şiirler (şiir), Kuş Yuvası Yüreğim.
Yücel Feyzioğlu (1946-…) Cırttan ile Şahmaran Kızı, Badi ile Bidi, Sihirli Limon, Keloğlan ile Kartal Abi, Keloğlan ile Ceylanlar, Keloğlan’ın Rüyası, Sihirli Üfürük, Uzayda Doksan Yıl, Melik Memet ile Sihirli Elma, Lokman Hekim ile Çırağı, Anadolu Masalları Birinci Kitap: Hıdırellez Geliyor, Anadolu Masalları İkinci Kitap: Keloğlan ile Kahkaha Hanım, Azeri Masalları/ Yanık ile Dilek Boncuğu, Lokman Hekim ile Çırağı/ Anadolu Masalları, Ayıkulak/ Doğu Anadolu ve Azerbaycan Masalları, Selahaddin Eyyubi ile Akıllı Kız, Mirza Memed ile Ejderha, Her Şey Oyunla Başladı, Adapa: Mezopotamya Masalları, Altay Masalları, Pıspısa Hanım ile Sıçan Soluk Bey/ Kardeş Masallar-1, Title ile Bitle/ Kardeş Masallar-2, Keloğlan ile Kartal Abi/ Kardeş Masalar-3, Hoppalahop, Tavşan Tuzağı/ Masal Dünyası 6, Kardeş Masallar, Cırttan ile Sihirli Topuz, İrustu ile Ak Kağan, Dimitraş ile Pıtıraş (Gagavuz Masalları), Püruş Batur ile Aksıla - Tatar Masalları, Alp ile Asamat Köprüsü (Çuvaş Masalları), Cadı ile Çilbik (Dağıstan Masalları), Aldar Köse (Kazak Masalları), Serçe Koyun Avlarken (Uygur Masalları), Murkumomo ile Çomotay (Özbek Masalları), Şirince Şeşen (Kazak- Kırgız Masalları), Dillidüdük ile Altınses, Bir Karış Boy İki Karış Sakal



(Kerkük- İran- Türkmen Masalları), Yanık ile Dilek Boncuğu (Azeri Masalları), Yartı Kulak (Türkmen Masalları, Er Tapıldı (Kırgız Masalları), Açıl Kabağım Açıl (Kosova Masalları), Yazı Çivilemek, Şah Abbas ile Şah Banu (Nogay- Karay-Kumuk Masalları), Öksüz Oğul (Hakas- Tuva-Yakutistan), Doğrubay ile Eğribay (Kıpçak- Özbek- Terekeme Masalları), Yarım Horoz Kardeş (Makedonya- Bulgaristan- Romanya).
Zehra Ünüvar (?-…) Bir Şampiyonluk Öyküsü, Kuş Ağacı, Uysal Dev, Yaprakta Sevgi Büyütmek, Bizim Fare Tv Yıldızı, Parolamız Çikolata, Yıldız Yağmuru, Burcu Kızın Bebekleri/ Soyunmak İstemeyen Ağaç, Sihirli Sözcükler, Sakar Sincap, Uykucu Ufuk, Serüvenci Güz Yaprakları, Bana Rüzgâr Söyledi, Dikkat Ejderha Var, Meraklı Kediler, Teptim Tekerlendi Öptüm Şekerlendi, Dede Korkut Hikayeleri.
Zeynep Ankara (1957-…) Elif Oya’nın Güncesi.
SONUÇ
Araştırma sonucunda yaşayan 132 günümüz çocuk edebiyatı yazarına ve bu yazarların eserlerine ulaşılmıştır. Çocuk edebiyatı alanında eser veren yazarların sayıca oldukça fazla olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ülkemizde çocuk edebiyatının çok da eski bir geçmişe sahip olmamasına rağmen bu alanda oldukça iyi gelişmeler olduğu söylenebilir.
Ayrıca özellikle öykü ve masal türünde eser sayısının çok fazla olduğu; ancak şiir, oyun, deneme, fıkra türlerinde çok az eser olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Çalışmaya dâhil edilen yazarların çocuklar için yazdıkları hikâye kitapları dışında eğitim, şiir, fıkra-eğlence-oyun kitapları ve yardımcı kitaplar da yazdıkları sonucuna ulaşılmıştır.




KAYNAK: Günümüz Çocuk Edebiyatı Yazarları ve Eserleri Üzerine Bir İnceleme

1 yorum:

  1. Türk Bilmecelerinden Seçmeler PDF indir – Epub Oku – Ücretsiz Mobil Download
    tarafından yayınlanan Türk Bilmecelerinden Seçmeler kitabını okumak ister misiniz? Sizlere Türk Bilmecelerinden Seçmeler pdf indirme linki ve detaylarını vermeye çalıştık. NAR YAYINLARI imzası taşıyan esere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. 100 Temel Eser kategorisinde kendisine yer bulan Türk Bilmecelerinden Seçmeler kitabı okumak için harika! Sizlere öncelikle pdf bağlantısını ve ardından da eser özelliklerini vermeye çalıştık. ★★★ Türk
    https://www.pdfindiroku.xyz/turk-bilmecelerinden-secmeler-pdf-indir-epub-oku-ucretsiz-mobil-download/

    YanıtlaSil